Tom Hibbert en Charlie Robertson hebben zowel de kwalificatie als de beide races op hun naam weten te schrijven dit weekend op het circuit van Brands Hatch. Max Koebolt en Ricardo van der Ende eindigde deze tweede race op een tweede plaats voor William Moore.Bij de rollende start van de tweede race in het GT4 European Series Northern Cup komt iedereen goed weg en even lijkt het dat Duncan Huisman Charlie Robertson in de Ginetta kan pakken voor de leiding in de wedstrijd, maar bij de eerste bocht naar rechts moet hij toch de tweede plaats in handen nemen. Even later wordt Huisman dan ingehaald door Joe Osborne en pakt de Engelsman voor Tolman Motorsport de tweede plaats.

Ricardo van der Ende heeft, gestart vanaf de vijfde positie, een plaats goed weten temaken en ligt vlak achter Huisman op de vierde plaats. Matthew Graham heeft voor Equipe Verschuur de vijfde plaats in handen genomen.

Pavel Lefterov en Peter Terting komen met elkaar in contact maar over de oorzaak doet de wedstrijdleiding na de race pas uitslag. Beide kunnen verder en rijden op de achtste en tiende positie. Ricardo van der Ende gaat dan voorbij aan Duncan Huisman en ook Matthew Graham doet een gooi naar de vierde positie.

Jamie Vandenbalck en Timothy Stupple, teamgenoten bij Allied Racing, raken elkaar en gaan er hard af waardoor de safetycar de baan op komt. Duncan Huisman heeft ook de nodige problemen ondervonden en is teruggevallen naar een tiende positie.


Als de safetycar naar binnengaat is het nog steeds Charlie Robertson die de leiding in handen heeft, maar Joe Osborn en Ricardo van der Ende zitten niet ver bij hem vandaan. Maar dan is het tijd voor de pitstops en zo ook voor Ekris Motorsport waar Max Koebolt het stuurtje overneemt en weer op de derde plaats terecht komt.

Dario Cerati spint en komt met zijn Porsche vast te zitten waardoor de safetycar weer de baan op komt. Als het veld weer vrijgelaten wordt is het Koebolt die de tweede plaats in handen weet te nemen. Ook Romain Sarrazin wint een plaats en zet Joe Osborn terug naar een vierde positie.

Weer een safetycar de baan op om een Porsche die van de baan is geschoten. Hierdoor ligt het veld weer dicht bij elkaar en met nog zeven minuten opde klok wordt het een spannende strijd tot aan het zwart/wit geblokt.

Tom Hibbert heeft dan de beste papieren in handen en mag, samen met zijn teamgenoot Charlie Robertson, naar het podium om de grootste beker op te halen. Max Koebolt en Ricardo van der Ende eindigen netjes op de tweede plaats terwijl William Moore de derde plaats in handen heeft weten te nemen.

Csaba Mor heeft voor Equipe Verschuur de vierde plaats gereden en valt daarmee dus net buiten het podium. Luc Braams en Duncan Huisman worden als veertiende afgevlagd.

Uitslag race 2 GT4 European Series Northern Cup Brands Hatch
01. Ginetta Cars (Ginetta) Hibbert Tom
02. Ekris Motorsport Koebolt Max
03. Academy Motorsport Moore William
04. Academy Motorsport Robinson Dave
05. CMR (Ginetta) Stievenart Nyls
06. Street Art Racing Demay Jerome
07. RYS Team True Racing Freiburghaus Cedric
08. Tolman Motorsport (McLaren) Osborne Joe
09. Generation AMR SuperRacing Holder James
10. Brookspeed International Motorsport (Porsche) Owen Chase
11. Scuderia Villorba Corse Meloni Paolo
12. RN Vision STS (Porsche) Umbrarescu Razvan
13. Scuderia Villorba Corse Gostner Manuela
14. Las Moras Racing (McLaren) Braams Luc
15. Autorlando Sport Ghezzi Giuseppe
16. PROsport Performance Rossel Kevin
17. Sean Walkinshaw Racing (Nissan) Sarrazin Romain
18. Energy by ART (Porsche) Ferte Alain
19. Equipe Verschuur (McLaren) Mor Csaba
20. TFT Racing (Porsche) Leutwiler Nicolas
21. RN Vision STS (Porsche) Jasper John-Louis
22. Besagroup Racing Team (Porsche) Kovac Franjo
23. Scuderia Villorba Corse DallAntonia Romy
24. Terting Mueskens Racing (Porsche) Rymes Daniel
25. Sofia Car Motorsport by BADI Anton Eduard
26. Autorlando Sport Cerati Dario
27. Allied Racing (Porsche) Vandenbalck Jamie
28. Allied Racing (Porsche) Stupple Timothy
29. Bullit Racing and Race (McLaren) Meyrick Andrew James
30. CD Sport (Porsche) Moullin-Traffort Morgan

9948617
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2599
5275
16036
9912942
104016
147943
9948617

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven