William Tregurtha en Stuart Middleton hebben in de Motorsport Silver Cup Ginette G55 GT4 de tweede race in de GT4 European Series op hun naam weten te schrijven. Patrick Zamparini en Csaba Mór pakten in de Racing One Audi R8 LMS GT4 de tweede plaats gevolgd door Nico Rindlisbacher en Alain Valente in de McLaren 570s GT4.Om 10.55 uur werd het licht op groen gezet voor de opwarmronde van de tweede en laatste race van de GT4 European Cup op het circuit van Zolder. William Tregurtha heeft de leiding in handen weten te houden na de rollende start waar Finlay Hutchison een plaatsje toe heeft moeten geven op Patrick Zamparini

Markus Lungstrass spint maar kan zijn Audi weer op de rit krijgen en pakt de 26ste positie. Dan is er ookeen aanraking tussen de #61 Aston Martin en de #9 van Luc Braams die door de wedstrijdleiding wordt bekeken. Dan wordt de Safetycar ingezet doordat er een SRT Mercedes AMG GT4 gestopt is bij de Thierry Boutsen Chicane en ook staat de Ginette van Eric Mouez stil. Als de baan weer vrijgegeven wordt is het Fiona James die met de Aston Martin spint maar ze kan haar weg vervolgen.Vlak hierna is het Sam Dejonge die met de Selleslagh Racing Team Mercedes geramd wordt door de Porsche van Alesandro Giovanelli. Het leek wel alsof Giovanelli zijn rempunt miste want hij raakt de Mercedes hard waardoor de race voor beide over is. Het hoeft geen uitleg dat de safetycar weer ingezet wordt waardoor ook het pitwindow wordt verplaatst.

Als de safetycar weer van de baan is is het Will Tregurtha die de leiding in handen weet te houden voor Patrick Zamparini en Finlay Hutchison. Na het voltooien van deze eerste ronde na de safetycar zal het een drukte van jewelste worden in de pitstraat.

Dan komt de melding binnen dat Liesette Braams te hard zou hebben gereden in de pitstraat waardoor ze een drive-through penalty krijgen. Op het moment dat de straf uitgedeeld wordt teamgenoot Sven Van Laere op de 38ste positie.Met nog ruim een kwartier te gaan heeft Ricardo van der Ende de tweede plaats over genomen maar dan gaat het in de chicane fout en weet Nicolaj Möller-Madsen hem weer in te halen voor de tweede plaats. Met nog 10 minuten te gaan is het Möller-Madsen die de aansluiting met de Stuart Middelton weet te vinden dus het zal een spannend einde van de race geven. Helaas heeft Ricardo van der Ende remproblemen en kan niet echt meestrijden om de leiding. Sterker nog Csaba Mor heeft met de Racing One Audi de derde plaats over genomen.

Max Koebolt heeft ook zijn handen vool om de zesde plaats overall veilig te stellen als Pierre-Alexandre en Gabriele Piana hem het leven zuur maakt. Nico Menzel en Beitske Visser doen het ook heel goed. Gestart als 17 liggen ze nu op de 9de positie als we zien dat Ricardo van der Ende toch wel heel erg veel problemen heeft en inmiddels teruggezakt is naar de vijfde positie waar Max Keobolt en Nico Menzel hem ook nog in weten te halen.Als de tijd bijna op is is het Nicolaj Möller-Madsen die de leiding over weet te nemen van Stuart Middelton in de Ginetta. Maar het zal toch Stuart Middelton zijn als eerste over de meet zal komen als de wedstrijdleiding besloten heeft dat Möller-Madsen 31 seconden straf heeft gekregen volgens art. 20.8 (unsafe release). Hierdoor komen zij als vijfde over de finishlijn.Volledige uitslag

9923215
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1037
3082
10273
9885139
78614
147943
9923215

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven