Liesette Braams heeft tijdens het GT4 European Series weekend op het Misano World Circuit haar beste resultaat van het seizoen behaald. Op het Italiaanse circuit reed de Krimpense voor het eerst dit jaar beide races alleen, met een vierde plaats als beste resultaat. Sven van Laere, die op Zolder en Brands Hatch de Las Moras Racing by Equipe Verschuur McLaren 570S GT4 deelde met Braams, kon wegens andere verplichtingen niet deelnemen aan de derde ronde van het kampioenschap.“Het was de eerste keer dat ik weer alleen heb gereden en het was daarmee een goed moment om te zien waar ik nu sta. Het was echt een bijzonder moment. Ik was na afloop nog wel moe, maar ik ben echt op de weg te rug! De jongens van het team moet ik ook bedanken, want zij stonden het hele weekend voor me klaar en waren echt een enorme steun.”

Na twee weekends op rij met mooi weer tijdens het hele evenement, besloten de weergoden net voor de eerste vrije training op vrijdagmiddag roet in het eten te gooien. Een combinatie van zware regenval en harde wind zorgde voor veel problemen op en naast de baan. Omdat er voor de kwalificatie en de beide races geen regen was voorspeld, besloot Braams geen risico te nemen en liet ze beide sessies schieten.

“Ik heb een rondje gereden in de vrije training. Onlangs had ik nog op het circuit getest en daarom was het verstandiger om mijn auto te sparen en geen risico’s te nemen.” In de eerste kwalificatie op zaterdagochtend waren de weersomstandigheden weer perfect en reed Braams de zevende tijd in de Am klasse, waarmee ze tot haar eigen verrassing de beste rijder uit de Benelux was. Braams kwalificeerde de Las Moras Racing by Equipe Verschuur McLaren op de zesde plaats voor de tweede race van het weekend.

De eerste race van het weekend op zaterdagmiddag leverde Braams direct haar beste resultaat van het seizoen op. Braams eindigde als vierde in de Am-klasse en wist een fantastische 18e plaats algemeen te halen in een veld van 44 deelnemende auto’s. In de tweede race, op zondag, moest Braams het in het tweede deel van de race tegen de professionele rijders opnemen, waardoor ze uiteindelijk als 29e algemeen werd geklasseerd. In haar eigen klasse werd Braams als zevende
afgevlagd, maar verbeterde ze wel haar persoonlijk snelste  ronde.

“Als de pro’s beginnen gaan die direct vol gas, terwijl de amateurs er altijd nog even in moeten komen. Ze hebben daar ongeveer drie ronden nodig en die heb ik dan al gehad. Ik zit dan al lekker in mijn ritme. Als de amateurs starten ben je allemaal gelijk en als die pro’s dan in de auto stappen dan zie je gelijk het verschil. Het ging in beide races echt lekker, ik haalde de een na de ander in en had leuke gevechten, met onder andere een van de Aston Martins .”

Van 20 tot en met 22 juli komt Liesette Braams weer in actie in de GT4 European Series. Het kampioenschap rijdt dan voor de tweede keer dit seizoen in België, nu op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps.

PR

9923272
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1094
3082
10330
9885139
78671
147943
9923272

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven