Junior Strous mag zich de eerste kampioen van het Dutch Radical Championship noemen. Strous pakte zijn titel in stijl door tijdens de met 18.000 toeschouwers drukbezochte Finaleraces op Circuit Park Zandvoort beide wedstrijden op zijn naam te schrijven. Daarvoor moest de kersverse kampioen echter wel eerst afrekenen met mannen als Kelvin Snoeks, Yelmer Buurman en Tom Coronel. “Met je eigen team de titel winnen is helemaal super. Daarbij is het extra leuk dat toppers als Yelmer Buurman en Tom Coronel erbij waren want van dat kaliber rijders winnen geeft de titel extra glans”, aldus de dolgelukkige kampioen.

Het toch al fraaie en sterk bezette veld van het Dutch Radical Championship mocht zich tijdens de Finaleraces verheugen in de aanwezigheid van een aantal internationale topcoureurs als Yelmer Buurman, Kelvin Snoeks en niemand minder dan Tom Coronel. Maar met Bart van Os en Karlina Stals was er ook weer ruimte voor jong aankomend talent in de snelle 280 pk sterke Radical sportscars.

Titel in stijl
De eerste race over vijftig minuten werd in eerste instantie aangevoerd door de van pole position vertrokken Yelmer Buurman. Om plaats twee ontspon zich al snel een fraai duel tussen Kelvin Snoeks en Junior Strous dat de leider van het kampioenschap uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Na de verplichte pitstop toonde Strous opnieuw aan waarom hij dit jaar de te kloppen man is want in fraaie stijl nam Strous de leiding over van Toon van de Haterd die het stuur had overgenomen van Buurman, om vervolgens foutloos naar de overwinning te rijden. Met zijn zege was Strous in de titelstrijd onbereikbaar geworden voor de concurrentie en mocht zich op het podium meteen laten kronen tot eerste kampioen van het Dutch Radical Championship. “Met je eigen team de titel winnen is helemaal super. Achter Kelvin heb ik in eerste instantie mijn kans afgewacht en na de pitstop vol doorgetrapt. Kampioen worden met een wedstrijdoverwinning is het mooiste wat er is”, aldus de dolgelukkige Strous. In de strijd om plaats twee deed Snoeks goede zaken maar kreeg het in de laatste ronden nog zwaar te stellen met een ontketende Marth de Graaf. “Ik zat in de laatste ronden zo dicht achter Snoeks dat ik het nog een keer geprobeerd heb, maar toen ik bij het aanremmen voor de S-Bocht scheef ging heb ik maar geen risico maar genomen”, meldde een tevreden De Graaf, die opnieuw een sterk duo vormde met Tim van Gog. De vierde plaats werd na een mooie inhaalrace uiteindelijk een prooi van Erik Zwart die daarmee de equipe Tom Coronel/Bart van Os aftroefde. In de Radical Promo Cup ging de winst naar Co Koppejan, voor Karlina Stals en Roger Hodenius.

Close racing
In de tweede race over vijftig minuten werd het 18.000 koppige publiek getrakteerd op een aantal fraaie duels. Veertien ronden lang had de van pole position vertrokken Strous het aan de stok met Tom Coronel waarbij het tweetal diverse keren bochtenlang naast elkaar reed en elkaar zelfs licht raakte. Met lichte schade moest Coronel uiteindelijk opgeven waarna Strous onbedreigd naar zijn tweede zege van het weekend reed. “Het gevecht met Tom was top. Je weet dat je geen foutje mag maken want een rijder van zijn kaliber profiteert meteen. We raakten elkaar drie maal en ik stond een keer zelfs helemaal dwars. Daarna stond mijn stuur scheef en was ik dik twee seconden per ronde langzamer. Mijn voorsprong was echter groot genoeg om ook de laatste overwinning te pakken”, aldus een uitgelaten kampioen. Het leidende duo werd in eerste instantie op de voet gevolgd door De Graaf maar helaas moest de nummer drie uit race één met een probleem de pits opzoeken. Een ander fraai duel was dat tussen Marc Koster en Erik Zwart dat de laatste in zijn voordeel besliste waardoor Zwart de tweede plaats op het podium voor zich opeiste. Maar ook een derde plaats was niet voor Koster weggelegd. In de eindfase kwam namelijk Buurman sterk opzetten en na een rondenlang durende strijd waarbij Koster zijn verdedigende kunsten toonde wist de ontketende Buurman zijn concurrent toch te passeren en mocht daarmee in de laatste wedstrijd van het seizoen samen met Van de Haterd op de derde plaats van het podium plaatsnemen. In de Promo Cup gingen de winst naar Hodenius, voor Koppejan en Jan van Kuijk.

Tekst: PR

10244061
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
7984
8245
24616
10153241
159009
122280
10244061

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven