Op Circuit Park Zandvoort is dit weekend volop gestreden om belangrijke kampioenschapspunten tijdens de Finaleraces. Op beide dagen werden racefans getrakteerd op mooie en spannende autosport met op zondag de huldiging van een aantal autosportkampioenen in verschillende series. Zoals altijd was de strijd om de laatste punten fel, waarbij de racefans volop konden genieten van spectaculaire races.

Natuurlijk staat de Competition102 GT4 European Series-finale prominent op de kalender van de Finale Races Zandvoort en zullen de fans de diverse Nederlanders in de klasse van dichtbij aan kunnen schouwen. Twee equipes meer als normaal in het kampioenschap zullen dit weekend deelnemen waardoor er 12 Nederlanders in actie zullen komen. Maar in totaal zullen er 27 snelle en indrukwekkende GT4 bolides zich op stellen voor de races waarbij voor de race op zondag ook deelgenomen kan worden aan de gridwalk, mits in bezit van een paddockkaart.

Aanstaande zaterdag, 4 april en maandag 6 april zullen op Circuit Park Zandvoort de Paasraces verreden gaan worden. Net als afgelopen jaar is ook dit jaar de Supercar Challenge powerd by Pirelli aanwezig met de Supersport en de Sport divisies. We zullen een aantal gezichten dit jaar niet meer terug gaan zien, maar deze worden vervangen door een aantal nieuwe gezichten en ook bekende gezichten maar dan in een andere bezetting. Zo is bijvoorbeeld EMG Motorsport, het team uit Belgisch Limburg met Edgard Terium aan het roer, nieuw en zal komend weekend met twee wagens aan de start verschijnen. Philippe Bonneel en Bart van Haeren zullen uitkomen met een BMW M3 E92 in de SuperSport Klasseterwijl Wiebe Wijzes zal starten in een Renault Clio III in de Sport 2.

De eerste race van de Paasraces 2015 was er voor de Truckrace Battle. Tien bolides verschenen er aan de start waarbij Cees Zandbergen met de Scania T124 de polepositie in mocht nemen. Dit keer werd er gereden over de volle lengte van het circuit. Cees Zandbergen wist de rest van het veld achter zich te houden en werd als eerste afgevlagd. Erwin Kleinnagelvoort wist met de Scania R124 zijn tweede positie ook vast te houden. Frans Smit moest aan het einde van de 20-minuten durende race zijn derde plaats afstaan aan Heinz Werner Lenz in de Mercedes Actros.

Voor de derde maal in de historie won een Nederlandse coureur de Zandvoort Masters, en voor de tweede maal draagt deze coureur de naam Verstappen: 21 jaar na het succes van zijn vader Jos in 1993 won ditmaal Max Verstappen de prestigieuze internationale Formule 3-invitatierace op Circuit Park Zandvoort. In de race over 25 ronden domineerde Verstappen met de Dallara F311-Volkswagen van het Duitse team Motopark van start tot finish en schreef met overmacht de wedstrijd op zijn naam. Steijn Schothorst, die tijdens de Masters zijn Formule 3-debuut beleefde, eindigde na een sterk optreden zeer verdienstelijk als tweede, terwijl de Maleisiër Nabil Jeffri, eveneens rijdend voor het Motopark-team, voor in totaal 14.607 bezoekers gedurende het weekeinde als derde geklasseerd werd.

6756471
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4768
4686
32551
6690768
48961
219993
6756471

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven