In het weekend van 10, 11 en 12 augustus vindt op Circuit Park Zandvoort het Dutch Power Pack Festival plaats. Op het befaamde duinencircuit in Zandvoort aan Zee komen alle topseries uit het Dutch Power Pack in actie. Het programma wordt verder omlijst door races met historische auto’s en de sensationele Superkarts. Na een aantal fantastische wedstrijden reist Phil Bastiaans als leider in het HDI-Gerling Dutch Championship af naar Zandvoort. De coureur van het HTC Porsche Groep Zuid Team heeft een voorsprong van acht punten op Ricardo van der Ende (BMW M3 GT3). Het zal spannend worden tijdens het Dutch Power Pack Festival, want inmiddels heeft ook de Chevrolet Camaro zich in de voorhoede van het startveld weten te melden. Duncan Huisman en Max Braams wisten de afgelopen drie wedstrijden op hun naam te schrijven. De Camaro wordt tijdens het Dutch Power Pack Festival voorzien van extra winst-gewicht, waardoor de zege ook in handen kan vallen van het snelle Nissan GT Academy Team, dat met een zeer sterke tweede seizoenshelft bezig is. Daarbij dient dan nog wel afgerekend te worden met krachtige GT-racers als de Lotus Evora GT4 en Chevrolet Corvette.

Na zeven wervelende wedstrijden leidt Niels Langeveld het kampioenschap in de Dutch Renault Clio Cup. Of de wit-oranje Renault Clio van het Certainty Racing Team ook tijdens het Dutch Power Pack Festival als eerste over de finishlijn komt, valt nog te bezien, want ook Marcel Dekker, Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot hebben dit seizoen al van de champagne mogen proeven en zij willen dan ook tijdens het weekend maximaal scoren. Daarnaast wordt er fel om de punten gestreden in de Olympia Cup. Hier is het Oranjedak-coureur Ruud Steenmetz die aan de leiding gaat, gevolgd door Edgar van der Ende.

Een andere topserie op het programma is de Formido Swift Cup. In deze merkencup voor beginnende coureurs wordt met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport bolides gestreden om elke centimeter van het Zandvoortse asfalt. Jeffrey Rademaker gaat voor het Coronel Racing Team aan de leiding in de Swift-stand. Tommy van Erp bezet de tweede stek in het kampioenschap, gevolgd door David Verzijlbergen. Er staan twee manches op het raceschema.

Vanzelfsprekend mag ook het Dutch Formula Ford Championship niet ontbreken bij een racespektakel als het Dutch Power Pack Festival. De serie staat bekend om close racing en veel slipstream gevechten. Het wordt een belangrijk weekend, want het evenement telt als een-na-laatste stop voor de Formule Ford-finale tijdens de Formido Finaleraces en elke punt zal dus van belang zijn. Zeker nu Bart van Os én Michel Florie met een gelijk aantal punten bovenaan de kampioenschapsstand staan.

Ook de meest diverse raceklasse van het Dutch Power Pack, het Burando Production Open, komt met drie wedstrijden in actie op Circuit Park Zandvoort. Er wordt gestreden in verschillende divisies, waardoor er met auto’s als de BMW 130i Cup, Volvo 850, Alfa Romeo 156, BMW 123d, Mini Cooper en Ginetta G40 een mooi en gevarieerd startveld zijn opwachting maakt.

Speciale aandacht is er tijdens het Dutch Power Pack Festival voor de International Superkart Series. Ruim 25 Superkarts maken tijdens dit weekend hun opwachting op de Zandvoortse racepiste. De beleving is sensationeel, getuige de snelheid waarmee de relatief lichte karts over het circuit razen. Met 100 pk op de kleine achterwielen rijden deze ‘bommetjes’ al snel rondetijden die in de buurt komen van de Formule 3. Het internationale kartgeweld heeft twee races op het DPP-menu staan.

Ook liefhebbers van historisch racemateriaal worden op hun wenken bediend met de komst van de Historic Monoposto Racing serie. Deze klasse biedt een bijzonder gevarieerd startveld met formuleauto’s uit het verleden. Twee races staan op het programma voor de serie die het strijdtoneel is voor klassiekers als de Formule Ford 1600, Formule Vee en Formule Ford 2000.

Samenvattend is het Dutch Power Pack Festival een niet te missen spektakel voor de racefans. Speciaal voor deze raceliefhebbers heeft de organisatie van het Dutch Power Pack een speciale zomeraanbieding opgesteld. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot hoofdtribune, duinen, pitsdak en rennerskwartier slechts € 25,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De weekend-paddockkaart is geldig vanaf vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus. Alle toegangsbewijzen, waaronder ook duinkaarten en VIP-arrangementen, zijn aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via een van de 400 Primera winkels. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hoeven geen duinkaart te kopen. Zij krijgen gratis entree tot het duinterrein.

Tekst: PR

9938135
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1701
3853
5554
9912942
93534
147943
9938135

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven