Van 4 tot en met 6 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters plaats. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries. De hoofdrol is daarbij voor de Zandvoort Masters-wedstrijd, waarbij Formule 3-coureurs uit verschillende kampioenschappen tegen elkaar strijden. Ook de spectaculaire Blancpain GT Sprint Series, met tot de verbeelding sprekende GT supercars, maakt deel uit van het programma, evenals de BOSS GP Series, het Belgian Race Car Championship, de GT4 European Series, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en het Burando Production Open.

Een van de deelnemers in de strijd om de 24ste editie van de Zandvoort Masters titel is Max Verstappen. Verstappen heeft de afgelopen weken al laten zien goed in conditie te zijn want hij heeft in het FIA Formule 3 European Championship al zeven overwinning op zijn naam geschreven, waarbij de laatste zes achter elkaar in Spa en op de Norisring afgelopen weekend. Hij verruilt dit weekend het van Van Amersfoort Racing voor het Duitse team Motopark. "Natuurlijk verheuk ik me op de kans om in Zandvoort voor eigen publiek te kunnen rijden, dat heb ik nog niet eerder gedaan," laat Verstapen weten. Teamgenoot bij Motopark dit weekend is Indy Dontje die ook het afgelopen seizoen al heel wat podiumplaatsen naar binnen wist te slepen.

Ook Dennis van der Laar zal actief zijn dit weekend en hij laat weten het een heel bijzonder evenement te vinden die hij niet zou willen missen. Ook Jules Szymkowiak komt uit dit weekend voor zijn eigen team bij Van Amersfoort Racing. Maar ook Steijn Schothorst zal acte de présence geven in de Zandvoort Masters. Dit seizoen komt hij uit in de Formule Renault 2.0 waar hij in de Northern European Cup aan de leiding gaat. Op zondag zullen de rijders de strijd aan gaan met elkaar om de felbegeerde titel over een race van 25 ronden.

Verder zal er ook gestreden gaan worden in de Blancpain GT Sprint Series. Met o.a. bolides als de Lamborghini Gallardo FLII, BMW Z4 GT3, Ferrari 458 Italia en de McLaren MP4-12C zullen er dit weekend twee races gereden worden van elk een uur. Er zullen dit weekend 21 wagens aan de start verschijnen waarin we natuurlijk ook weer de nodige Nederlanders aan kunnen moedigen als Jeroen Bleekemolen, Jaap van Lagen, Stef Dusseldorp en Peter Kox.

Het Belgian Race Car Championship zal haar races dit weekend samen met de GT4 European Series rijden. Dit zal het tweede raceweekend worden van de GT4 European Series waarbij er gestreden wordt in twee klassen. In de GT4 Pro Class zijn het Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende die aan de leiding gaan. In de GT4 AM Class is het Andre Grammatico die voor Rob Servers en Liesette Braams de leiding in handen heeft.  

De deelnemers rijden tijdens het Masters-weekeinde twee races van elk 60 minuten samen met de BRCC die met 21 wagens aan de start zullen verschijnen. Tijdens beide wedstrijden, van elk 90 minuten, zal tussen de 25e en de 35e minuut een verplichte pitstop met rijderswissel moeten worden uitgevoerd. De eerste race zal zaterdagmiddag 5 juli om tien voor vijf van start gaan, de tweede race staat voor zondagmiddag half vier op het programma.

Ook zal er gestreden worden in de Big Open Single Seaters waarin we natuurlijk de helden van weleer weer in actie zullen zien, waaronder bolides uit de GP2, World Series by Renault, en natuurlijk de Formule 1. In deze laatste zal Marijn van Kalmthout weer aanwezig zijn met zijn Benetton F1.

Afgelopen weekend kwam de Porsche GT3 Cup Challenge nog in actie in Zolder en dit weekend zullen zij ook drie races gaan rijden. Twee races van 25 minuten en 1 op zondagmiddag van 50 minuten waarbij er een wissel plaats zal vinden. Op dit moment gaat Xavier Maassen aan de leiding met 104 punten waabij zijn teamgenoot bij DVB Racing, Jeffrey van Hooydonk op de tweede plaats ligt.

Kaarten voor de Zandvoort Masters zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort en via de 450 Primera winkels verspreid door Nederland. Racefans kunnen het spektakel op zondag 6 juli al aanschouwen voor slechts € 12,50. Niet alleen hebben zij dan toegang tot het volledige duinterrein aan de buitenzijde van het circuit, maar ook kunnen zij plaats nemen op de overdekte hoofdtribune (reserveren van stoelen is niet mogelijk). Bezoekers die de actie van dichtbij willen meemaken, kunnen een paddock kaart aanschaffen voor slechts
€ 30,00. Naast toegang tot de hoofdtribune omvat het ticket ook toegang tot de Paddock Hill Grandstand (inclusief zicht op videoscherm), toegang tot de paddocks waar de Blancpain GT en BOSS GP auto’s staan opgesteld en kan men ook een bezoek brengen aan de KUMHO Pre-grid, waar de motoren gestart worden en de coureurs de laatste voorbereidingen treffen, voordat de racewagens in actie komen op het Zandvoortse asfalt. Tevens kunnen bezoekers op vertoon van hun paddock kaart voor zondag, gratis een bezoek brengen aan de kwalificaties en races op zaterdag 5 juli.Kinderen tot 12 jaar ontvangen 50% korting op bovengenoemde prijzen, mits onder begeleiding van een volwassene.

Donderdag 3 juli 2014
13:00 - 13:40 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Free Practice 1, 40 minutes
13:50 - 14:30 Burando Production Open Free Practice 1, 40 minutes
14:40 - 15:20 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Free Practice 2, 40 minutes
15:30 - 16:10 Burando Production Open Free Practice 2, 40 minutes
16:20 - 17:05 GT4 European Series Free Practice, 45 minutes

Vrijdag 4 juli 2014
09:00 - 09:45 BRCC / GT4 European Series Free Practice, 45 minutes
09:55 - 10:15 BOSS GP Free Practice 1, 20 minutes
10:25 - 10:40 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Qualifying 1, 15 minutes
10:50 - 11:05 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Qualifying 2, 15 minutes
11:15 - 11:35 Burando Production Open Qualifying, 20 minutes
11:45 - 13:05 Blancpain Sprint Series Free Practice 1, 80 minutes
13:15 - 13:55 Zandvoort Masters Free Practice 1, 40 minutes
13:55 - 14:55 Break
14:55 - 15:15 BOSS GP Free Practice 2, 20 minutes
15:25 - 16:10 BRCC / GT4 European Series Qualifying, 45 minutes
16:20 - 17:00 Zandvoort Masters Free Practice 2, 40 minutes
17:10 - 18:30 Blancpain Sprint Series Free Practice 2, 80 minutes

Zaterdag 5 juli 2014
09:00 - 09:55 Blancpain Sprint Series Qualifying, 55 minutes
10:10 - 10:35 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Race 1, 25 minutes
10:50 - 11:10 BOSS GP Qualifying, 20 minutes
11:25 - 11:55 Burando Production Open Race 1, 30 minutes
12:10 - 12:30 Zandvoort Masters Qualifying, 20 minutes
12:30 - 13:00 Break
13:00 - 13:45 Blancpain Sprint Series Starting procedure, 45 minutes
13:45 - 14:45 Blancpain Sprint Series Qualifying Race, 60 minutes
15:00 - 15:20 BOSS GP Race 1, 20 minutes
15:35 - 16:00 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Race 2, 25 minutes
16:15 - 16:35 Zandvoort Masters Qualifying, 20 minutes
16:50 - 18:20 BRCC / GT4 European Series Race 1, 90 minutes

Zondag 6 juli 2014
09:00 - 09:20 Blancpain Sprint Series Warm-up, 20 minutes
09:35 - 10:05 Burando Production Open Race 2, 30 minutes
10:20 - 10:45 BOSS GP Race 2, 25 minutes
11:00 - 11:45 Blancpain Sprint Series Starting procedure, 45 minutes
11:45 - 12:45 Blancpain Sprint Series Main Race, 60 minutes
12:45 - 13:40 Break / Demo's
13:40 - 14:00 Zandvoort Masters Starting procedure, 20 minutes
14:00 - 15:00 Zandvoort Masters Race, 25 laps (max. 60 minutes)
15:30 - 17:00 BRCC / GT4 European Series Race 2, 90 minutes
17:15 - 18:05 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Race 3, 50 minutes

9938348
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1914
3853
5767
9912942
93747
147943
9938348

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven