Met de spannende races in Zolder nog maar net achter ons maken rijders, teams en fans zich klaar voor de seizoensfinale in Barcelona.  Het belooft een hete strijd te worden met maar liefst 4 titelkandidaten voor het kampioenschap. Ook in de B klasse maken 4 rijders kans op de kampioenschapstitel. Ontdek wie gekroond wordt op 1 oktober tijdens het Festival de la Velocidad de Barcelona, het festival van de snelheid.

Afgelopen weekend kwam de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in actie op Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Familie Racedagen. De Nederlander, Xavier Maassen, had een geweldig weekend, want, nadat hij de Porsche op pole had weten te plaatsen wist hij ook beide races op zijn naam te schrijven.

De finale meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 op de prachtige omloop van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk werd een schitterende afsluiter van een meer dan geslaagd seizoen. De winnaar van het weekend werd Alexandre Jouannem, die tweemaal won, evenveel poleposities pakte en ook tweemaal de snelste rondetijd neerzette. Achter hem reed Dylan Derdaele een foutloos weekend, werd tweemaal tweede en hij pakte zo zijn eerste titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Vicekampioen werd Roger Grouwels, die meteen ook de titel in de Gentlemen klasse mee naar huis mocht nemen. Hoe dan ook, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is klaar voor een vijfde uitgave in 2017, met als geweldige kers op de taart de race in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans. De snelste merkencup van de Benelux is zonder meer een vaste waarde in de autosport in de Benelux!

De entourage rond het prestigieuze FIA WEC kampioenschap valt op zijn minst indrukwekkend te noemen. ’s Werelds beste endurance piloten nemen het op tegen elkaar in auto’s met de meest vooruitstrevende technologie. Via Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kregen enkele mensen de kans om eens een kijkje achter de schermen te nemen in de pit box van het Porsche LMP1 team. Deze professionele organisatie, gecombineerd met een mythisch circuit als Spa-Francorchamps waren de perfecte basis voor 2 sprint races van de snelste merkencup van de Benelux. Net als vorig jaar werd deze wedstrijd verreden samen met de teams uit de Porsche Carrera Cup France.

Dit weekend valt het doek over een ongemeen spannend seizoen 2016 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Voor de finale trekken de teams en rijders van de snelste merkencup uit de Benelux naar het heerlijke zuiden van Frankrijk, meer bepaald het circuit van Paul Ricard, vlakbij de Middellandse Zee.

 

6756546
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
65
4778
32626
6690768
49036
219993
6756546

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven