Het zat er aan te komen en zondagmiddag maakte Rianne Bergman (Zuna) het helemaal waar bij de ACNN autoraces op het TT Circuit Assen. Ze greep voor het eerst een overwinning in de PTC Cup en is daarmee de eerste vrouw die de lichtste ACNN-klasse wist te winnen.

Een complete verrassing was te noteren in de Ooperon BMW Cup tijdens de vierde ACNN races, zondagmiddag op het TT Circuit Assen. De equipe Auke Wiegers/Daniël Meendering (Ter Apel) wist de beide races in de BMW-klasse te winnen en het was voor hen lang geleden dat er eenmaal winst was, laat staan tweemaal. Maar beide zeges waren dik verdiend en tevens overtuigend.

Breed glunderend nam Wolter Zijlstra de felicitaties in ontvangt na zijn overwinning in de tweede race van de Ooperon BMW Cup. De stad-Groninger boekte zijn allereerste zege in de Ooperon BMW Cup bij de autoraces van ACNN, zondagmiddag op het TT Circuit. In de eerste race van de dag moest hij nog voortijdig naar de kant, maar in race 2 profiteerde Zijlstra volop van de erestraffen van de concurrentie. Met een voorsprong van ruim tien seconden op Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) boekte Zijlstra zijn eerste overwinning ooit in de Ooperon Cup. “Ik had dit echt niet verwacht. Ik zou al blij geweest zijn, wanneer ik een podiumplek had gehaald”, liet Zijlstra na afloop weten.
De man die hem op de tweede plaats volgde was Dimitri van der Spek. Hij wist race 1 te winnen en daarmee liet Van der Spek zien dat zijn tegenvallende prestatie van de eerste ACNN racedag, begin april, een incident was. In de Ooperon BMW Rookies Cup gingen de zege in race 1 naar de Assenaren Robert de Ceuninck van Capelle / Mark Van Olst en in race 2 naar Arnold Bakker (Wedde).


Foto: Henk Hali

Hij rijdt niet vaak meer bij ACNN, maar wanneer Matthieu Krüger wel deelneemt in de Ooperon BMW Cup is het dikwijls raak. Ook afgelopen weekend op het circuit Spa-Francorchamps in België. Daar sloeg de Assenaar een dubbelslag door zowel de Ooperon BMW race van zaterdag, als ook die op zondag op zijn naam te schrijven.

Afgelopen zondag heeft KNAF Academy rijder Max de Bruijn zijn eerste wedstrijd in het NK Citybug Cup gereden. De Citybug Cup is een samenwerkingsverband tussen de KNAF en Johan Kraan Motorsports en is een goede opstapklasse voor jonge autocoureurs. De voorwiel aangedreven auto’s met iets meer dan 70pk zijn voor iedere rijder gelijk, waardoor de verschillen door de coureurs zelf gemaakt worden. De klasse is een mooie opstap na het karten of voor de beginnende autosporter en biedt de mogelijkheid om de beginselen van het autoracen te leren. Met zes races in binnen- en buitenland (en zelfs een 24 uurs race op Spa-Francorchamps) is er variatie in circuits. Niet alleen is de Citybug Cup een goede opstap naar de autosport, ook is het de goedkoopste raceklasse om in uit te komen. Voor maar 12.500 euro excl. BTW wordt een heel seizoen gereden.

6756478
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4775
4686
32558
6690768
48968
219993
6756478

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven