Na twaalf uren racen op het Automotodrom Brno kwam Matteo Malucelli met de Scuderia Praha-Ferrari 458 Italia GT3 (#11, Jiri Pisarik/Jaromir Jirik/Matteo Malucelli/Peter Kox) als eerste over de eindstreep en behaalde zo de overwinning in de Hankook 12H EPILOG BRNO, de laatste race van de 24H SERIES powered by Hankook 2015.

In totaal legden de Italiaan en zijn teamgenoten 324 ronden op het 5,403 kilometer lange circuit af. Ze hadden een voorsprong van een ronde op de RAM Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#30, Tom Onslow-Cole/Paul White/Thomas Jäger).

Teams met Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s bezetten ook de overige plaatsen in de top vijf, met SPS automotive performance (#33, Valentin Pierburg/Lance David Arnold/Alex Müller) op de derde plaats, Hofor Racing (#10, Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout/Sebastian Asch/Chantal Kroll/Michael Kroll) op de vierde positie en HP Racing (#2, Nico Bastian/Markus Weege/Hubert Haupt/Carsten Tilke) als vijfde.

Met dit resultaat behaalt de Zwitserse Chantal Kroll ook de algemene rijderstitel in de 24H SERIES powered by Hankook 2015, nadat ze tijdens de vorige race in Barcelona al de Ladies’ Cup had veiliggesteld. Het team Memac Ogilvy Duel Racing uit de Verenigde Arabische  Emiraten met de broers Ramzi, Nabil en Sami Moutran alsmede Phil Quaife behaalde de algemene teamtitel.

In totaal waren 8.000 bezoekers getuige van de eerste editie van het Epilog-evenement, de traditionele lange-afstandsrace aan het einde van het seizoen op het Automotodrom Brno als wedstrijd voor de 24H SERIES powered by Hankook. Ze kregen een mooi duel tussen de Ferrari 458 Italia GT3 van de Scuderia Praha en de RAM Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 te zien, dat gedurende het grootste deel van de twaalf-uursrace aanhield.

Als gevolg van uiteenlopende pitstopstrategieën en kleine verschillen in de gereden rondetijden van de rijders wisselden de twee teams elkaar regelmatig aan de kop van het veld af. In het laatste kwart van de race bleek de Ferrari echter een kleine voorsprong te hebben en bleef uiteindelijk tot het vallen van de finishvlag aan de leiding.

De overwinning in de klasse 997 was voor het Oostenrijkse team MSG Motorsport, dat met zijn Porsche 991 Cup-auto (#51, Felix Wimmer/Luca Rettenbacher/Klaus Bachler) een nagenoeg probleemloze race kende. De rijders voerden gedurende vrijwel de gehele race hun klasse aan en eindigden als best geklasseerde team buiten de A6-klasse op de achtste plaats in het algemeen klassement.

De beide auto’s van MARC Cars Australia reden het grootste del van de race op de eerste en tweede plaats in de klasse SP2, maar enkele problemen in de slotfase zorgden ervoor dat de Ferrari 458 Challenge van de Scuderia Praha (#44, Dusan Palcr/Josef Jakubik/Lubomir Jakubik/Matteo Cressoni) de leiding kon overnemen en vervolgens de overwinning naar huis reed, waarmee het succes voor de Scuderia Praha in de thuisrace van het team werd verdubbeld.  

In de klasse SPX haalde de Leipert Motorsport-Lamborghini Huracan (#22, Isaac Tutumlu Lopez/Vadim Gitlin/Adrian Watt) de eindstreep en behaalde daarmee een onbedreigde klassezege.

De fabrieksondersteunde BMW-juniorrijders Trent Hindman, Victor Bouveng en Nick Cassidy en hun coach Dirk Adorf wonnen met de Walkenhorst Motorsport BMW M235i Racing Cup (#174, Trent Hindman/Victor Bouveng/Nick Cassidy/Dirk Adorf) de klasse SP3.

In de Klasse A3T was er een spannende strijd om de overwinning tussen de snelste van de beide Peugeot 208 GTi’s van het Team Altran (#205, Mathieu Sentis/Stéphane Ventaja/Sarah Bovy) en de Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Cup Racer (#95, Ramzi Moutran/Nabil Moutran/Sami Moutran/Phil Quaife), waarbij het Peugeot-team aan het langste eind trok.

In de klasse A2 tenslotte ging de overwinning naar het Presenza.eu Racing Team Switzerland met de Renault Clio (#112, Luigi Stanco/Stefan Tanner/Klaus Kresnik).

Zoals gezegd is Memac Ogilvy Duel Racing team de overwinnaars van de teams overall met Ramzi Moutran, Nabil Moutran, Sami Moutran en Phil Quaife. Maar er werd nog een strijd geleverd en wel om die van rijders overall. Daarin waren onder andere Chantal Kroll en Hal Prewitt betrokken. Kroll en Prewitt waren aan het begin van het seizoen teamgenoten terwijl Kroll in Barcelona al de titel in de Ladies Cup binnen wist te halen.

"Toen wij ons aan het voorbereiden waren op de race, wisten we dat de druk voor het team hoog zou zijn." "Wij waren klaar om te racen en om te winnen wetende dat de onze kracht zit in het aanpassen van de diverse situaties die zich voor konden doen," aldus Prewitt. "Dit seizoen had zijn hoogte- en dieptepunten en ik ben best vereerd te kunnen zeggen dat ik de beste Amerikaan was gedurende het seizoen. Met meer dan 200 races die ik tot nu toe gereden heb, is het mij maar al te duidelijk dat je nooit weet hoe een race of een seizoen gaat eindigen. Zo ook dit weekend, met de BMW hadden we pech en met de Lotus eindigde wij op de vierde positie. Hierdoor behaalde ik niet genoeg punten, maar Chantal Kroll deed dit wel en ik wil haar dan ook van harte feliciteren," voegt Prewitt nog toe.  

De reacties van teams en rijders over de Hankook 12H EPILOG BRNO als wedstrijd voor de 24H SERIES powered by Hankook waren bijzonder positief. “We waren zeer tevreden over dit evenement als aanvulling op onze kalender en over het feit dat de traditie van de Epilog-race op het Automotodrom hiermee nieuw leven werd ingeblazen. De samenwerking met directie en medewerkers van het circuit was zeer plezierig en dit was een prachtige afsluiting van ons seizoen”, zei Natasha Mark van CREVENTIC, het Nederlandse bureau dat in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) optreedt als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook. Nadere informatie over de Hankook 12H EPILOG BRNO en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

9939229
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2795
3853
6648
9912942
94628
147943
9939229

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven