De racefanaten van het QSR-WCB Racing Team vertoeven al enkele dagen in de Verenigde Arabische Emiraten, waar het team deelneemt aan de 11de editie van de 24 Hours of Dubai. Tijdens de private trainingsessies toonden de rijders met een toptijd in hun klasse Cup1 al wat ze waard waren en vandaag werkten ze een behouden en voorzichtige kwalificatiesessie af, die een vierde tijd opleverde. Zowel de wagen, de pitcrew als de rijders, Mario Timmers, Jimmy De Breucker, Dylan Derdaele, Luc Moortgat en Pieter Vanneste, steken in topvorm en er wordt reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijd die morgen van start gaat.

Zoals teambaas Stefaan Schoonjans al aankondigde in zijn vooruitblik op het avontuur in Dubai was het de eerste dagen wel wat wennen aan de nieuwe factoren: de omgeving, de BMW M235i, de uitdagende omloop en enkele nieuwkomers binnen het team. Dat alles verliep prima en de sfeer binnen de QSR-groep is dan ook optimaal. Na een probleemloze technische keuring zorgde een snelste rondetijd in de klasse Cup1 tijdens de private trainingsessies ervoor dat men bij de troepen van Schoonjans besliste om tijdens de kwalificatiesessie geen risico´s te nemen. “Na zowat de helft van de rijtijd in deze sessie hielden we de wagen langs de kant. Het heeft geen enkele zin om tijdens de kwalificatie tot het uiterste te gaan, met het gevolg dat je kans maakt om schade op te lopen”, verklaart Schoonjans. “We zijn tot nu toe zeer tevreden met wat we op het asfalt konden tonen en ook naast de piste verloopt alles prima.”

Het was youngster Dylan Derdaele die de kwalificatie voor zijn rekening nam en ruime tijd uitzicht had op een toppositie in de Cup1-klasse. “Zoals Stefaan al zei besloten we al vroeg om niet op zoek te gaan naar een nog snellere tijd”, aldus Dylan. “Die snellere tijd behoorde zonder enige twijfel tot de mogelijkheden, want ik ben absoluut niet tot het uiterste gegaan en we hadden ook afgesproken om geen nieuwe banden te monteren. In onze klasse starten we toch midden in het pak van om en bij de 100 wagens, dus heeft het niet veel nut om risico te nemen tijdens een kwalificatie. De race duurt 24 uren en we hopen natuurlijk een minimum aan tijd door te brengen in de pitlane en ons goed door het drukke verkeer te kunnen werken. Het doet me trouwens plezier om vast te stellen dat iedereen binnen het QSR-team gemotiveerd is en z´n uiterste best doet om deze race tot een succesverhaal te maken. En hopelijk kunnen we zaterdagnamiddag een feestje bouwen, want dat zou voor het hele team wel verdiend zijn.”

PR

9939183
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2749
3853
6602
9912942
94582
147943
9939183

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven