Weinigen is het gegeven, maar het team van QSR-WCB Racing slaagde erin: klassenwinst bij de allereerste deelname aan de vermaarde etmaalrace in Dubai! Mario Timmers, Jimmy De Breucker, Dylan Derdaele, Luc Moortgat en Pieter Vanneste reden met de nieuwe BMW M235i van de ervaren QSR-teambaas Stefaan Schoonjans een zeer solide wedstrijd, bleven uit de problemen in het grote startveld met maar liefst 98 wagens en finishten als verdiende winnaar in de CUP1-klasse. Het moge duidelijk zijn dat ze in Dubai hun visitekaartje afgegeven hebben en dat QSR zich geen betere start van het autosportseizoen 2016 kon wensen.

“Of ik er gelukkig mee ben? Dat is wel het minste dat we kunnen zeggen. Ik ben ook niet ´zomaar gelukkig´, maar echt wel zielsgelukkig, dolblij maar eigenlijk toch ook een beetje verrast aangezien we met vele nieuwe zaken te maken hadden binnen het team”, zijn de eerste woorden van QSR-chef Stefaan Schoonjans. “In eerdere races hadden wagens van het type BMW M235i al bewezen dat ze een etmaalrace aankunnen, dus op dat gebied maakten we ons niet echt zorgen. Op een podiumplaats in onze klasse hadden we wel gehoopt, maar van de zege hadden we enkel gedroomd. Dankzij rijders die hun taak perfect uitvoerden en een team dat als een geoliede machine werkte zijn we er toch in geslaagd om het bovenste podiumtrapje te halen, ondanks het feit dat we nog een straf van vijf ronden aan de broek kregen. Ik ben allen die meewerkten aan dit avontuur dan ook zeer dankbaar voor de geleverde inspanningen.”

Mario Timmers en Jimmy De Breucker waren zowel persoonlijk als met hun bedrijven (resp. Woutim en Carro-Bel) zowat de bezielers en drijvende krachten achter dit project. Ze houden beiden enkel positieve ervaringen over aan deze eerste deelname in Dubai. “Naast het feit dat we logischerwijze tevreden zijn met de zege is het voor mij ook een zeer leerrijke trip geweest”, aldus Mario Timmers. “Het was pas de tweede etmaalrace waar ik aan de start stond en ook nu weer heb ik ervaren wat de noodzaak is van een homogeen team. En bovenal: hoe zwaar een groep mensen die werkelijk steeds klaar staan voor elkaar doorslaggevend is voor een goed resultaat. De inbreng van Dylan en Pieter is ontegensprekelijk van groot belang geweest, Luc was een zeer belangrijke toegevoegde waarde was en de perfecte teamplayer… maar deze zege hebben we echt wel te danken aan iedereen die bij het team betrokken is.”

Voor Jimmy De Breucker is het net na de podiumceremonie nog even naar adem happen, vooral omdat deze overwinning voor hem onverwacht komt. “We zijn gestart met de intentie om de wedstrijd uit te rijden en als het even kon om een derde plaats in de klasse te behalen. Dat we zopas als winnaars van de klasse CUP1 op het podium stonden is een onverhoopt succes. We reden bijna de hele race aan de leiding in onze klasse en dan voel je toch wel wat druk op de schouders om ook als eerste over de finish te rijden en vooral om geen fouten te maken. Het was iets waarmee elk van de rijders goed kon omgaan. De hele trip naar Dubai met het team van QSR-WCB is een superleuke en succesrijke ervaring geweest, de race zelf was niet enkel een belevenis maar voor ons ook een succesverhaal. Schrijf het maar op: als het even kan, dan staan we hier volgend jaar opnieuw aan de start, met als doelstelling om het resultaat van deze editie te evenaren.”

PR

9939268
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2834
3853
6687
9912942
94667
147943
9939268

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven