Met Robert Renauer achter het stuur heeft Herberth Motorsport met de Porsche 991 GT3 R de 24H Dubai gewonnen. Zijn teamgenoten Daniel Alleman, Ralf Bohn en Alfred Renauer stonden hem op te wachten om samen naar het hoogste podium te gaan.Manthay Racing racing, die dit weekend met Otto Klohs, Sven Müller, Matteo Cairoli en Jochen Krumbach actief waren in de Porsche GT3R, eindigde op de tweede positie gevolgd door Black Falcon #3 met Abdulaziz Al Faisal, Hubert Haupt, Yelmer Buurman, Michal Broniszewski en Maro Engel met een Mercedes AMG GT3.


In de middag was er ook nog een crash tussen een KTM X-Bow een BMW E46 M3 Coupe en een Porsche. Niet bekend was er nu precies gebeurde maar de BMW E46 M3 Coupe van Hofor-Kuepper Racing met Bernd Küpper, Martin Kroll, Michael Fischer, Sergej Pavlovec en Gustav Engljähringer is daarbij zo beschadigd dat het de laatste keer geweest is dat het team "King Bob" niet meer in kan zetten omdat deze total loss is. Reiter Engineering die hier ook bij betrokken waren konden met de KTM X-Bow met Caitlin Wood, Anna Rathe, Naomi Schiff en Marylin Niederhauser na enige reparaties de strijd voortzetten.


Voor Herbert Racing was het niet een gewonnen race. Gedurende de nacht wisselden zij een aantal maal de koppositie met Manthey Racing die, door schade die het in de nacht opliep, uiteindelijk als tweede werden afgevlagd. Zo zie je maar dat als je de dag aan de leiding gaat, niet gerust de nacht in kan gaan. Sterker nog bij het aanbreken van het daglicht waren er nog vier teams die meestreden voor de hoofdprijs. En zo denk je een race gereden te hebben en met nog 15 minuten op de teller denk je dat is kat in het bakkie voor de klasse overwinning. Dit was ook vast de gedachten van Jörg Viebahn die, met nog 15 minuten te gaan, hard de baan afschoot in bocht 1 en de Porsche Cayman hard de bandenstapel in reed. Even nog was er hierdoor een code paars maar de laatste ronden kregen de wagens nog de tijd om hun ronde officieel af te maken voor een ieder die nog in de race was het zwart/wit geblokt gezwaaid kreeg.

Hoe deden de Nederlanders het:
In de nacht verloren wij de #2 Black Falcon waar Jeroen Bleekemolen mee van pole was vertrokken doorat Khaled Al Quabaisi in aanraking kwam met de Grasser Lamborghini met Mirko Bortolotti achter het stuur.


Yelmer Buurman einigde zoals eerder geschreven op de derde plaats en pakte daarmee de meeste punten van de vele Nederlanders die aan deze race deelnamen.

Robin Frijns reed dit weekend met de Audi R8 LMS van het Belgian Audi Club WRT met als teamgenoten Enzo Ide, Stuart Leonard, Christopher Mies en Ruben Maes en eindigde in de A6-Pro klasse op een 8ste plaats en 14de overall.

Ook in de A6-Pro klasse was GP Extreme aanwezig met de Renault RS01 FGT3 waar Nicky Pstorelli met teamgenoten Jordan Grogor, Louis Deletraz en Jean-Eric Vergne helaas uit zijn gevallen.

Rik Breukers had ook niet het weekend waar hij op gehoopt had en met de Lamborghini Huracán GT3 met teamgenoten Mirko Bortolotti, Christian Engelhart, Rolf en Mark Ineichen vielen ook zij uit.


Vorig jaar wisten zij het algemeen klassement op hun naam te schrijven daarom reed de Hofor Racing Mercedes AMG GT3 dit jaar met het #1 rond en ook nu behaalde zij een mooi resultaat. In de A6 AM klasse eindigde zij als zevende overall en mochten zij in deze klasse naar het hoogste treetje om de prijs in ontvangst te nemen. Daarmee een hele goede start voor Christiaan Frankenhout met Michael Kroll, Chantal Kroll, Roland Eggimann en Kenneth Heyer.

Ook in een Audi R8 LMS van het Belgian Audi Club WRT eindigde Michael Vergers op een zesde plaats met Mohammed Bin Saud Al Saud, Mohammed Bin Faisal Al Saud en Marcel Fässler.

En dan de Chevrolet Corvette C6-ZR1 van V8 Racing met Wolf Nathan, Rick Abresch, Luc Braams, Duncan Huisman en Alex van 't Hoff die als 13de overall zijn geïndigd, hebben een geweldige race gehad.


Pech was er wel voor de Dodge Viper CC Series 2 van Eurotrac (by Bas Koeten). Met Bert de Heus achter het stuur moest hij de bolide al na een kwartier in de race naar binnen brengen. Uiteraard heeft het team er alles aan gedaan om weer naar buiten te kunnen maar helaas voor Daniel de Jong, Ivo Breukers en Leon Rijnbeek bleef het daarbij en konden zij hun warme overals inruilen voor de korte broek.


Jaap van Lagen zagen wij dit weekend voor Bovi Motorsport in actie komen in de Brokernet Silver Sting en met Wolfgang Kaufmann, Kalman Bodis en Heino Bo Frederiksen zijn zij in de klasse als eerste over de meet gekomen.

JR Motorsport bracht dit weekend 1 wagen, een BMW E90, mee naar Dubai waar Bob Herber, Harry Hilders, Gijs Bessem en Bas Schouten in het begin van de race wat pech hadden. Lange tijd stonden zij in de pitbox alwaar het team hard aan het werk ging om de wagen weer de baan op te krijgen en dat is ze gelukt. Aan het einde van de meet eindigde het team op een 35ste positie overall en op hun facebook pagina lieten ze in duidelijke woorden zien dat ze heel trots waren: "PROUD, again finished a 24 hour race here in Dubai, P 35 of 92 participants. 1 Car, 4 drivers, 9 mechanics, 1 cook, 2787 driven kilometers, 8272 corners, 40 Slicks and 1250 liters of fuel."

Voor team Bleekemolen in de Seat Leon TCR V2 Seq eindigde het weekend niet zoals ze gehoopt hadden. Problemen met de versnellingsbak zorgde ervoor dat Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen, Dennis de Borst en Aart-Jan Ringelberg de strijd moesten staken.


Ook erg veel pech voor Red Camel-Jordans.nl Seat Leon Cup Races met Christian Dijkhof. Met de Nederlander achter het stuur kreeg hij een aanrijding met een Lamboghini wat een ellendig lange code 60 teweeg bracht omdat de wagen zo in elkaar zaten dat ze met moeite los kwamen. Nadat de Seat naar het team terug was gebracht kon het team aan de reparaties beginnen en met hulp van Bas Koeten Racing wisten zij de wagen zo op te kallefateren met een moker en ducktape dat het de baan weer op kon en Dijkhof samen met Daniel Wheeler, Kane Astin en Aram Martroussian de baan weer op kon en uiteindelijk de race wist te finishen op een 66ste positie overall en vierde in de klasse.

Voor Cor Euser Racing met de BMW M3 zat de race er na drie uur racen ook op. Helaas kreeg het team te maken met technische problemen die door het team niet gerepareerd kon worden en de rijders Sam Allpass, Richard Verburg, Cor Euser, Klaus Dieter Frommer en Micheal Nielsen de race vanaf de zijlijn moesten volgen.

Het volgende evenement in de 24H SERIES powered by Hankook is de Hankook 12H MUGELLO (17-18 maart). Voor deelnemers aan de 24H TCE SERIES powered by Hankook begint het seizoen met de Hankook 24H SILVERSTONE (31 maart-2 april). Na het grote succes van de Hankook 3x3H DUBAI-prototyperaces begint het seizoen van de nieuwe 24H PROTO SERIES
powered by Hankook met de Hankook 12H MAGNY-COURS (21-22 april). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com

9939144
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2710
3853
6563
9912942
94543
147943
9939144

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven