Afgelopen weekend vond in Dubai de eerste 24 uurs race van Creventic plaats. Veel was hierover al te lezen, maar hieronder een overzicht van de Nederlanders die actief waren het weekend incl. foto's van Trevor Noble.

Yelmer Buurman wist met zijn Black Falcon team de race te winnen en daarmee stond hij samen met Abdulaziz Al Faisal, Hubert Haupt,en Gabriel Piana op het hoogste treetje.Het tweede team van Black Falcon die met de #3 Mercedes AMG GT3 op weg waren eindigde op de 31ste plaats overall. Jeroen Bleekemolen en zijn team Khaled Al Qubaisi, Luca Stolz en Manuel Metzger hadden toch wel een ander vooruitzicht, maar zij zullen moeten wachten om zich te bewijzen bij een van de volgende races die door Creventic georganiseerd gaan worden.Broers Pieter en Steijn Schothorst kwamen het weekend uit voor Attempo Racing met de Lamborghini Huracan GT3. Helaas duurde de race voor het team maar heel kort en behoorde zij tot een van de eerste uitvallers.

Michael Vergers daarentegen wist met het MS7 by WRT Team, waarin hij samen met Mohammed Bin Saud Al Saud, Dries Vanthoor en Christopher Mies in de Audi R8 LMS de race reed, de race als zevende overall te eindigen. Ook helaas pech voor Christiaan Frankenhout. Afgelopen seizoen wist hij samen met Kenneth Heyer, Roland Eggiman, Chantal Kroll en Michael Kroll het kampioenschap op hun naam te schrijven. Dit seizoen begon niet zo heel goed voor het team want ze werden op de baan aangereden waardoor de Mercedes AMG GT3 behoorlijke schade opliep en uitviel. Ook zij zullen er de volgende races alles aan doen om zoveel mogelijk punten binnen te halen.Luc Braams, Duncan Huisman, Alex van 't Hoff, Rick Abresch en Finlay Hutchison reden voor V8 Racing in de Chevrolet Corvette C6-ZR1 en wisten een mooie achtste plaats overall binnen te slepen. In de klasse mochten zij als tweede mee naar het podium.
 


Nieuw in de series is het team van MP Motorsport met vader en zoon, Henk en Daniel de Jong, samen met Bert de Heus in de Mercedes-AMG GT3. In hun eerste race eindigde zij als 21ste overall en achtste in de klasse.Indy Dontje reed voor HTP Motorsport in de Mercedes AMG GT3 met 'Mr. DTM' Bernd Schneider, Alexander Hrachowina, Martin Konrad en Brice Bosi. Zij reden de negende tijd overall en in hun eige A6-AM klasse eindigde zij op de derde plaats.


Nicky Pastorelli reed voor GP Extreme in de Renault RS01 GT3 met Jean-Pierre Valentini, Axcil Jefferies, Alban Varutti en Bassam Kronfli maar helaas eindigde de race voor hen in mineur en moesten voor het vallen van het zwart/wit geblokt opgeven.
Rick Breukers was zoals altijd ook actief in de serie en deze keer melde hij zich bij het GRT Grasser Racing Team om samen met Mark Ineichen, Roberto Pampanini, Christoph Lenz en Mauro Calamia de ronden te rijden in de Lamborghini Huracan GT3. Algemeen kwamen zij als twaalfde over de meet en in de klasse krijgen zij de punten voor de zesde plaats toebedeelt.In de SPX klasse kwam Richard Verburg aan het stuur voor GDL Racing Team Asia met Lim Keong Liam, Nigel Farmer en Gerald Tan. Helaas kregen zij met de Lamborghine Huracan Super Trofeo problemen en moesten zij de race opgeven met een gebroken wielophanging.In de 991-AM klasse zagenwij een Belgisch team aan de start verschijnen met compleet Nederlandse bezetting. Daan Meijer, Harry Hilders, Bob Herber en Marcel van Berlo kwam met de Porsche 991-I Cup in actie en wisten de race als 30ste overall te finishen en werden zij zesde in de klasse.Nico Pronk en Peter Kox waren dit weekend te vinden in de pitbox van KTM MMotorsport Australia waar zij met Justin McMillan en Glen Wood hun ronden redenin de KTM X-Bow. Helaas wisten zij de race deze keer niet te finishen.

Max Braams kwam uit voor het Duitse Sorg Rennsport en met Olaf Meyer, Henry Littig, Stefan Aust en John Allen reden zij naar een 37ste postie overall en vijfde in de klasse in een BMW M4 GT4.

Mathijs Bakker kwam voor Bas Koeten Racing uit in de Audi RS3 LMS DSG samen met Anthony Lambert, Ronny Jost en JM Littman. Samen eindigde zij op een 61ste positie overall en 9de in de klasse.


Willem Meijer reed ook zijn ronden in de 24uur van Dubai voor het team LMS Racing By Bas Koeten Racing in de SEAT LCR TCR V3 DSG samen met de Finnen Olli Kangas, Kari-Pekka Laaksonen en Antti Buri. Zij eindigde in de TCR klasse op een keurige 25ste plaats overall en tweede in de klasse.
Francis Tjia viel met Modena Motorsports en behaalde deze race met Wayne Shen, John Shen, Benny Simonsen en Mathias Beche geen punten.

Cor Euser Racing hadden de BMW M3 naar Dubai gestuurd alwaar hij met Einar Thorsen, Klaus Dieter Frommer en Mckay Snow problemen ondervonden. Na lange tijd in de pitbox aan de wagen te hebben gewerkt konden ze toch weer de baan op en eindigde de race op een 80ste positie en wisten als zesde in de klasse over de meet te komen.

 

9825613
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
726
3873
29588
9746864
128955
129535
9825613

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven