Timo Glock heeft de race, die hij van pole mocht vertrekken, ook op zijn naam weten te schrijven. Marco Wittmann en Maxime Martin zaten hem op de hielen maar hadden aan het einde van de meet te weinig om de geboren Duitser in te halen.

Timo Glock had de mazzel dat hij in de laatste minuten van de kwalificatie sessie de snelste tijd op de klokken wist te zetten want met nog zes minuten te gaan begint het te regenen. Op zich goed om zich voor te bereiden op de dag van morgen want je weet het maar nooit in Zandvoort, maar hiermee zullen de tijden niet verbeterd gaan worden.

Bij het doven van het rode licht voor de eerste race van dit seizoen in de DTM is het Lucas Auer die goed weg is en al gelijk een voorsprong neemt op Gary Paffett en Timo Glock. René Rast kende voor de start al de nodige problemen met zijn deur en moest weer richting de pitstraat. Hierdoor was hij te laat voor de start en moest de race vanaf de pitstraat starten. Maro Engel krijgt van Jamie Green een tik en spint waardoor Green een drive-through aan zijn broek krijgt en daarmee terug valt naar de negentiende positie.

Op de Lausitzring werden dit weekend twee races gereden in het DTM kampioenschap. Zaterdag werd de eerste race verreden waarbij Lucas Auer van pole mocht vertrekken en zijn rivaal in het kampioenschap, Jamie Green als laatste. Green had in de kwalificatie niet de juiste banden onder zijn Audi RS5 gekregen waardoor hij als straf als laatste moest starten.

Audi heeft twee nieuwe rijders bevestigd en wel Loïc Duval en René Rast voor het komend seizoen DTM. Hier krijgen zij Mattias Ekström, Jamie Green, Nico Müller en Mike Rockenfeller als teamgenoten. Dieter Gass, hoofd DTM bij Audi geeft aan blij te zijn dat ze qua rijders klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

6756567
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
86
4778
32647
6690768
49057
219993
6756567

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven