In het weekend van 24 tot en met 26 augustus komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Park Zandvoort. Maar liefst 22 500 pk-krachtige DTM bolides, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komen alle drie de dagen op het Zandvoortse asfalt in actie. Ook het bijprogramma is meer dan de moeite waard, met wedstrijden van de Formule 3 Euro Series, Porsche  Carrera Cup Deutschland, de European Legends Cars Cup en de Supercar Challenge. Het tijdschema toont dan ook een rijkelijk gevuld programma voor het weekend. 

De DTM staat voor spectaculaire toerwagensport met indrukwekkende bolides, aangedreven door 500 pk sterke vierliter V8-motoren. De wervelende wedstrijden zijn populair bij racefans uit binnen- en buitenland. Voor het eerst sinds 2005 wordt er dit jaar weer met drie merken gereden, want naast Audi en Mercedes-Benz is ook BMW in de DTM actief. Bovendien bestaat het startveld dit jaar voor het eerst sinds 2003 weer uit tweedeurs coupés in plaats van de vierdeurs sedans van de afgelopen jaren. Daarnaast is het
deelnemersveld uitgebreid met diverse nieuwe rijders, en zeker niet de minsten. Volop redenen dus om het spektakel zelf te komen aanschouwen op Circuit Park Zandvoort.

De vernieuwde DTM bolides, zoals de Audi A5 DTM, de BMW M3 DTM en de Mercedes AMG C-Coupé, zullen op vrijdag 24 augustus op het asfalt verschijnen voor de eerste oriëntatie-ronden tijdens de roll-out, afgewisseld met proefstarts. Later die dag komt het tempo aanzienlijk hoger te liggen, met de eerste vrije training. De tweede vrije training staat geprogrammeerd voor zaterdagochtend, terwijl enkele uren daarna zal worden gestreden om de poleposition tijdens de kwalificatiesessie. Op zondag 26 augustus zullen de
DTM-coureur hun race-afstelling testen tijdens de warm-up en zal om 14.00 het startsein worden gegeven voor de zevende DTM race van dit raceseizoen.
 
Ook de Formule 3 Euro Series komt in actie op Circuit Park Zandvoort. De spannende formulewagenklasse kent een testsessie op vrijdagochtend. Later die dag staat de kwalificatie gepland, die bepalend is voor race 1 en 3. Op zaterdagochtend staat de eerste wedstrijd op het programma. De uitslag van deze race is bepalend voor de tweede manche die op zaterdagmiddag verreden wordt. De derde race staat geprogrammeerd op zondag, vlak voor aanvang van het DTM event-programma.
 
Bij een  spectaculair  autosport evenement als het DTM-weekend, mag vanzelfsprekend de snelste merkencup uit Duitsland niet ontbreken: de Porsche Carrera Cup Deutschland. De ruim twintig gelijkwaardige Cup-Porsches hebben twee wedstrijden op het programma staan.  Voor de wedstrijd op Zandvoort hebben zich ook een aantal Nederlandse coureurs ingeschreven. Zou het Wilhelmus klinken tussen de Zandvoortse duinen?

Daarnaast worden er drie races verreden van de  European Legends Cars Cup. Een serie waarin met kleine ‘hot-rod’-achtige bolides wordt gestreden om elke meter Zandvoortse asfalt. De auto’s zijn achterwiel aangedreven, met de nodige driftacties als fraai eindresultaat.

PR

12311822
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
663
3451
4114
12280246
12335
113078
12311822

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven