Bij het doven van het rode licht is het René Rast die goed weg komt en de leiding in handen weet te houden. Maar ook een hele goede start voor Robin Frijns die twee plaatsen goed weet te maken nog voor hij de Haarbocht ingaat.



Een hele slecht start voor Jonathan Aberdein en daarna kwam hij ook nog eens in verkeer terecht maar hij had een mooie tweede plaats in handen op de grid maar is in de eerste twee ronden teruggevallen naar de achtste plaats.



Shelden van der Linde en Loic Duval raken elkaar maar beide kunnen door op de zevende en achtste positie. Voor in het veld is het Mike Rockenfeller die dichterbij komt aan Rast als Di Resta te wijd komt en in de grindbak terecht komt. Hij kan zijn weg wel vervolgen maar dan van achter in het veld.



Voorin gaat René Rast nog steeds aan de leiding voor Rockenfeller en Frijns en opvallend dat met nog 44 minuten te gaan dat alleen Loic Duval nog maar binnen is geweest voor zijn pitstop.



Marco Wittmann, die als laatste op de grid stond heeft een geweldige sprong gemaakt en nadat hij Jonathan Aberdein in heeft gehaald heeft hij de zesde plaats in handen. Na zijn pitstop is hij teruggevallen naar de 15de plaats. Dan komt de leider naar binnen voor zijn pitstop tegelijk met Robin Frijns. Als Frijns naar buiten gaat komt hij Marco Wittmann tegen die zijn BMW breed maakt waardoor Frijns er niet langskomt en zelfs uit moet wijken als hij zich verremt.

Dan is het over voor Bruno Spengler als hij zijn BMW in de pit moet parkeren. Gelijk gaat ook Jake Dennis zijn Aston Martin stuk en wordt achteruit de pitbox ingeduwd. Voor beide heren geen punten in deze tweede race in Assen.



Problemen in de pitstraat bij Ferdinand van Habsburg als hij zijn rem en koppeling niet goed genoeg intrapt, want dan gaat de band draaien en kan de pitcrew de band niet goed vastmaken. Hierdoor verliest hij plaatsen en komt als 16de weer de baan op. Maar voor in het veld, als iedereen zijn pitstops heeft gehad, zien wij René Rast nog steeds aan de leiding voor Marco Wittmann die een geweldige race gereden heeft. Mike Rockenfeller heeft de derde plaats in handen terwijl Robin Frijns de jacht naar hem heeft geopend om de derde plaats in te wisselen voor de vierde die hij nu in handen heeft.



Met nog ruim 12 minuten wil Marco Wittmann voorbij aan Mike Rockenfeller maar dat lukt hem niet en dan krijgt René Rast via de pitbox te horen dat hij naar de pitbox moet komen. Hierdoor verliest hij natuurlijk de leiding en die geeft hij aan Mike Rockenfeller, terwijl Marco Wittmann de tweede plaats in handen heeft. 



Joel Eriksson blaast zijn motor op het rechte eind en moet de race staken. Robin Frijns lag op podiumkoers maar helaas voor de Nederlander wordt hij ingehaald door Nico Müller en staat de Nederlander voor de tweede keer dit weekend niet op het podium. Dan wordt de Nederlander ook nog ingehaald door Jonathan Aberdein en valt terug naar de vijfde plaats.



Mike Rockenfeller wint deze tweede race op het TT Circuit van Assen en weet Marco Wittmann achter zich te houden die toch een geweldige race heeft gereden. Nico Müller eindigd als derde terwijl Jonathan Aberden genoegen moet nemen met de vierde plaats.



Robin Frijns die wederom niet op het podium terecht kwam heft wel in de laatste ronde niet alleen Daniel Juncadella achter zich weten te houden maar om gunsten van de punten laat hij René Rast voorbij die daarmee de vijfde plaats in handen krijgt en nog steeds aan de leiding gaat in het kampioenschap.

Het volgende raceweekend staat gepland op 10 en 11 augustus op het Engelse circuit van Brands Hatch.

Uitslag race 2 DTM Assen:

12333839
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2249
3618
26131
12280246
34352
113078
12333839

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven