Vorig jaar begon de nieuwe single seater serie, de Formula Renault 1.6 NEC Junior, die jonge coureurs de kans moest geven om de eerste stappen in de autosport te zetten. Na een goed eerste seizoen, staan er nu al 14 Formule Renault 1.6 liter auto’s door enkele zeer bekende Europese teams voor het tweede seizoen ingeschreven.

Liroy Stuart heeft afgelopen weekend de tweede ronde van zowel de Eurocup als Northern European Cup Formule Renault 2.0 op het circuit van Spa-Francorchamps met lege handen moeten verlaten. Hoewel de 24-jarige coureur uit het Gelderse Bemmel in de trainingen kwalificaties liet zien bij de snelsten op de baan te behoren, zorgde het overvolle startveld van 47 rijders voor de nodige problemen waardoor de KTR-coureur dit weekend niet zijn potentieel kon benutten.

MP Motorsport kende een fantastisch weekend tijdens de drukbezochte Rizla Racing Day op het TT Circuit Assen. Karl-Oscar Liiv was een klasse apart op de Drentse piste en claimde een pole position en twee overwinningen in het NEC Formule Renault 2.0.

Jeroen Mul heeft zijn debuutseizoen in de Northern European Cup Formule Renault 2.0 afgesloten met de derde positie in het algemeen klassement. Tijdens de laatste meeting van het seizoen op de Nürburgring bepaalden vooral de weergoden het spel. Nadat op vrijdagochtend de vrije training al door dichte mist moest worden afgelast wachtte ook de derde race op zaterdagmiddag eenzelfde lot. In de twee wel verreden races, reed Mul naar een verdienstelijke vierde en zesde plaats.

Met een pole position voor de openingsmanche van de vijfde ronde van de Northern European Cup (NEC) Formule Renault 2.0, heeft Jeroen Mul dit weekend op het TT-circuit van Assen wederom laten zien over de juiste snelheid te beschikken. In de twee races tijdens de Rizla Racing Day speelde het wisselvallige weer de Van Amersfoort Racing coureur echter parten. Met een podiumfinish op zaterdag en een zevende plaats op zondag verdiende de jonge coureur uit Badhoevedorp desalniettemin 34 waardevolle punten. In de tussenstand van het klassement blijft het onverminderd spannend. Mul behoudt met zijn derde plaats (195 punten) zicht op het kampioenschap.

6756464
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4761
4686
32544
6690768
48954
219993
6756464

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven