De eerste dag van de Gamma Racing Day bestond voornamelijk uit vrije trainingen waarbij veel klassen naar buiten gingen op een zonnig TT-Circuit van Assen. De NEC Formula Renault 2.0 waren de eerste die naar buiten gingen waarbij het helaas opviel dat het maar een kleine groep rijders is die afgereisd zijn naar Assen. In totaal 8 rijders waar Richard Verschoor de eerste vrije training voor MP Motorsport de snelste tijd liet noteren.

Mahaveer Raghunathan heeft met de Lola Auto GP Gibson Tech 3.4 V8 de eerste race in de Boss GP op zijn naam weten te schrijven. Salvatore de Plano heeft de tweede plaats in handen weten te nemen voor Armando Mangini die als derde werd afgevlagd.

Met ingang van het autosportseizoen 2017 kan Mattias Ekström rekenen op de fabriekssteun van Audi Sport voor zijn rallycrossproject. Daarmee breidt Audi Sport zijn autosportactiviteiten na de Formule E en de DTM dit jaar verder uit naar het FIA WK Rallycross (World RX).

Max Verstappen reed zondag 21 mei tijdens de tweede editie van de Jumbo Racedagen een nieuw baanrecord (1.19,511) op het Circuit in Zandvoort. Ook toonde hij het publiek in de overvolle duinen verschillende Formule 1-demonstraties in de V8-aangedreven Red Bull, waarmee Sebastian Vettel in 2012 wereldkampioen werd. Vorig jaar bezochten al 100.000 bezoekers de Jumbo Racedagen. Dit jaar verlieten nog veel meer fans in alle vroegte hun huis om op tijd aan te komen in Zandvoort voor het grootste familie race-evenement van Nederland.

Nu het raceseizoen op volle toeren draait, is Tom Coronel er niet de persoon voor om teveel weekeinden thuis door te brengen. Wanneer zich dan bovendien de gelegenheid voordoet om in een echte autosportklassieker van start te gaan, dan heeft hij er niet lang voor nodig om ‘ja’ te zeggen. De Nederlander, tweevoudig racewinnaar in het lopende seizoen van het FIA WK Toerwagens (WTCC), zal deelnemen aan de Super TC2000 Buenos Aires 200 Kilometres, die voor 31 juli op het programma staat. Coronel komt uit met een Peugeot 408 van het team Escudería FE. Hij deelt de auto met Luciano Farroni, tweede in de eindstand van de TC2000 in 2015. “De Buenos Aires 200 Kilometres is een autosportevenement met een lange traditie en dit jaar vindt de race één week voor ons optreden met het FIA WTCC in Argentinië plaats, dus deze kans was te mooi om te laten lopen”, legt Coronel uit.

6756513
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
32
4778
32593
6690768
49003
219993
6756513

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven