Het seizoen van de SEAT Léon Supercopa is voor Dillon Koster abrupt ten einde gekomen tijdens de laatste wedstrijd van het jaar, die traditioneel wordt verreden in het DTM finaleweekend op de Hockenheimring. Na een nette toptien klassering in de eerste race, was Koster in de tweede wedstrijd op weg naar een mooie afsluiting van het seizoen. In de zevende ronde in een gevecht om de zevende positie, raakte de auto van Koster in de zevende bocht van het 4,574 kilometer lange circuit in onbalans. Met een impact van 185 km/u kwam het seizoen van de SEAT Team Sartorius-coureur tot stilstand in een betonnen muur.

Het laatste weekend begon voor Koster goed. Hij noteerde in de kwalificatie een negende tijd, waardoor de laatste kwalificatie van het seizoen hem zijn beste startpositie van het jaar opleverde. “Ik had er dit weekend veel zin en vertrouwen in”, vertelde de Zandvoorter. “In de kwalificatie warmde ik eerst even rustig de banden op om daarna gelijk een snelle tijd neer te zetten. Dat pakte goed uit, want mijn ronde was goed voor de negende positie, mijn beste startplek van het seizoen.”

In de eerste wedstrijd ondervond Koster de hevige competitie in de Duitse merkencup, maar desondanks werd de Nederlander als negende geklasseerd. “De competitie is hier echt heel heftig,” legde hij uit. “Er rijden in deze klasse veel jonge jongens mee die er heel serieus mee bezig zijn, hele dagen in de sportschool zitten en leven van de autosport. Ik was in de openingsronde iets te lief en verloor twee plekken. Ik heb daarna een gevecht om de negende positie kunnen volhouden. Door een zware crash van Heiko Hammel werd de wedstrijd drie ronden voor het einde afgevlagd. Ik ben tevreden met de negende plek.”

Tijdens de tweede en laatste race van het seizoen, maakte Koster een serieuze klapper mee in een snelle rechterbocht van de Hockenheimring. In een gevecht met Wolfgang Klein raakte de oranje Sartorius SEAT in onbalans en kwam met een ongekende snelheid in een betonnen muur tot stilstand.

“Ik had een goede start en ging voorbij aan Damian Sawicki”, vertelde Koster. “Halverwege de wedstrijd kwam ik wat langzaam uit de Spitzkehre en daardoor kwam Wolfgang Klein naast me. In de bocht daarna werd ik naar binnen gedrukt, en dat is niet de lijn die je daar moet rijden. De achterkant van de auto stapte weg. Toen ik de auto bijna weer in het juiste spoor had, kwam ik op het gras terecht en raakte met hoge snelheid de muur. De data-analyse heeft uitgewezen dat de impact gebeurde bij 185 km/u! Ik werd ontzettend hard door mekaar geschud en moest ter controle naar het ziekenhuis, maar gelukkig heb ik er geen letsel aan over gehouden. Ik heb wel overal pijn: in m’n nek, rug en hoofd. De schade aan de auto is groot, maar we hebben gelukkig nu de winter de tijd om de auto weer op te bouwen. Ondanks dat je het seizoen niet op deze manier wilt afsluiten, heb ik een positief gevoel aan het seizoen overgehouden. Ik kijk nu alweer uit naar 2009, waarin ik samen met SEAT Team Sartorius weer uit zal komen in de Supercopa. Ik wil de monteurs van Madeno bedanken, omdat ze afgelopen weekend een heel goede auto voor me neergezet hebben!”

De beelden van de crash van Dillon Koster op de Hockenheimring, zijn te zien op de website www.dillonkoster.com

In Zandvoort deden de rijders van het Certainy Racing Team wat er van ze verwacht werd en beïndigde het weekend met twee podiumplaatsen.

Niels Langeveld en Tim van Gog hebben het seizoen tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort op het podium afgesloten. Van Gog reed zich in de eerste wedstrijd van de Suzuki Swift Cup naar een derde plek, maar in de tweede race kwam zijn seizoen in de grindbak abrupt tot stilstand. Langeveld reed in de eerste manche een sterke inhaaljacht door in het competitieve veld van de vijftiende plek op te klimmen naar een vierde eindpositie. In de tweede wedstrijd voltooide Langeveld het seizoen als derde. Na een jaar van afwezigheid maakte Ron Swart dit weekend zijn rentree in de BMW 130i Cup, hij besloot de laatste wedstrijden van de merkencup van het Beierse merk als zesde en zevende.

Terwijl Luuk Glansdorp twee weken eerder nog wist te winnen tijdens de A1GP op het Zandvoortse asfalt, had hij het dit weekend duidelijk minder naar zijn zin. Met een lekke band viel de Leiderdorper in de eerste wedstrijd terug tot de laatste positie en in de afsluitende wedstrijd van het laatste BMW 130i-seizoen eindigde Glansdorp het seizoen als zesde.

Doordat Dillon Koster dit weekend in actie kwam met de SEAT Léon Supercopa tijdens het DTM Finaleweekend op de Hockenheimring, verving Ron Swart zijn Zandvoortse dorpgenoot in de BMW 130i Cup. Precies een jaar eerder maakte Swart met zijn BMW nog een zwaar ongeluk in de Arie Luyendijk-bocht mee, waarbij hij zijn arm op twee plaatsen brak. “Ik rijd niet meer op de limiet in die bocht”, verklaarde Swart. “In de wedstrijden verbaasde het me eerlijk gezegd dat ik – na een jaar niet in de auto gereden te hebben – nog zo goed het tempo kan bijhouden. Ik merk dat ik vooral in de openingsronde niet gelijk de snelheid van de rest kan volgen. Ik kom iets later in het ritme en dan kan ik goed meekomen, maar heb ik al een achterstand. Ik heb weinig kunnen trainen voor dit weekend, dus ik kan met een zesde en zevende plek absoluut tevreden zijn.”

In de eerste wedstrijd gleed Niels Langeveld als een warm mes door het uiterst competitieve veld van de Suzuki Swift Cup. Gestart vanaf de vijftiende positie rukte de Sassenheimer op naar de vierde eindplek. Dat de daaropvolgende tweede wedstrijd in het donker en achter de safety car werd afgevlagd, deerde Langeveld niet. Hij beëindigde het seizoen namelijk met een derde plek op het podium. “We reden in de regen en werden in het pikkedonker afgevlagd”, vertelde hij. “Het leek wel een nachtrace! Ik heb een mooi seizoen gehad en wil al mijn sponsors en Certainty daarvoor bedanken!”

Paul Flinterman sloot zijn eerste volledige seizoen in de Suzuki Swift Cup met een keurige veertiende positie af, eerder was hij al als zeventiende afgevlagd. Maaike de Wit werd als 20e en 19e geklasseerd. Marcel van Leen besloot het seizoen met een 22e en 21e positie.

www.dillonkoster.com

 


 

9942363
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1620
4309
9782
9912942
97762
147943
9942363

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven