Afgelopen weekend vond op het circuit van Barcelona de 24 uurs race plaats waarbij Nick Catsburg voor Match Racing Morien in de divisie C3 (tot 2.000 cc) met een Renault Clio uitkwam. Samen met zijn teamcollega's Rob Karst en Ronald Morien wist hij een prima tweede plaats te pakken.

Met maar liefst 10 Renault Clio's die aan de start zouden verschijnen was het een hele opgave. Tijdens de vrije training leerde Catsburg het circuit opnieuw kennen en verkende daarbij direct de limieten van de baan. Catsburg ondervond wel wat onderstuur maar na diverse aanpassingen was dit euvel ook weer verholpen. Tijdens de kwalificatie was het naast Catsburg en Karst Ronald Morien die de snelste tijd neer wist te zetten in hun klasse en zette de Clio op de pole positie.

Morien nam de start van de race op zich maar moest na een ronde de pit alweer opzoeken vanwege een afgebroken boutje bij de schrokbreker. Nadat dit was verholpen was de achterstand natuurlijk behoorlijk groot geworden. Maar het sterke team liet het daar niet bij zitten en na vijf uur races lagen ze alweer op een tweede plaats in hun klasse. Hierna nam Catsburg het stuur over, die voor de eerste keer in het donker reed. Zo is het circuit geen onbekende voor hem maar in het donker is het toch een ander verhaal. Je moet je rempunten weer zien te vinden op het 4.655 km. lange circuit. Na een tijd achter de safetycar te hebben gereden brak het voorwiel spontaan van de Clio af. Weer was er een flinke achterstand opgelopen naar een 36ste plaats overall.

Nadat Rob Karst zijn stint had gereden nam Catsburg het stuur weer over. Echter kreeg hij toen te kampen met een defecte communicatieset. Om het constante gepiep in zijn oren te laten stoppen verbrak hij de verbinding waardoor hij de aanwijzingen van het team via de pitborden moest opvlolgen. Inmiddels op een vijfde plaats liggend wist hij het team van TopTrans Competición in te halen. Met nog even te gaan wist hij ook de nummer drie in te halen en zo het team naar een tweede plaats op het podium te rijden.

"Het was weer leuk om aan de 24-uursrace van Barcelona deel te nemen. Ondanks enkele technische en mechanische tegenslagen gedurende de race hebben we er ons goed door weten te slaan. Zeker de laatste stint (zelfs zonder communicatie apparatuur) ging werkelijk super. Gelet op de achterstand die we hadden, is een tweede plaats het hoogst haalbare. Ook de monteurs hebben met de diverse reparaties fantastisch werk geleverd. Ik wil tenslotte Match Racing en het gehele team bijzonder bedanken voor hun support en de gezelligheid. Wellicht dat we in 2009 weer met elkaar aan een dergelijk evenement zullen deelnemen,” aldus een enthousiaste Nick Catsburg.

www.nickcatsburg.nl

10019584
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1166
3480
4646
9988192
56812
118171
10019584

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven