Afgelopen weekend werd de Toyo Tires 24h van Dubai verreden waar het H&P team vol vertrouwen naar toe ging. Met de rijders Peter van der Kolk, Jeroen van den Heuvel, Jeroen Bleekemolen en Richard van den Berg toog het team naar het Verenigde Arabische Emiraten om daar vol overgave te gaan voor de overwinning.

Met de bovengenoemde rijders kon het eigenlijk niet meer stuk. Zeker Jeroen Bleekemolen heeft laten zien waarom hij zo een goed coureur is. Dit in combinatie met de mega ervaring van Peter van der Kolk en de zeer snelle rondetijden van Jeroen van den Heuvel en Richard van den Berg begonnen ze vol vertrouwen aan de kwalificatie. Daarin zette het team zelfs de snelste tijd neer, maar deze werd ons afgenomen omdat we TE snel waren!!! "Dit is echt te belachelijk voor woorden en zo is ons racen nooit aangeleerd, maar we zullen ons maar weer schikken in de politiek der autosport," aldus Van den Heuvel.

Dit was ook de reden waarom ze van de 14de startrij moesten vertrekken. Maar na een uur reed het team alweer op een zesde plaats rond wat ten deel kwam aan de beide Jeroenen die goede tijden wisten te rijden. Na drie uur rijden reed het team zelfs alweer rond op de eerste plaats van hun klasse.

Maar midden in de nacht ging het mis toen Van den Heuvel het stuur over nam van Bleekemolen. "Heel de nacht waren we al aan het stoeien met achterblijvers die er soms een hele gevaarlijke, onzekere rijstijl op na hielden. Toen ik achter op het circuit op full speed een Clio een rare beweging in de bocht zag maken was ik al op mijn hoede. Maar toen die auto opeens dwars voor mijn neus stond en ik nog met zeer hoge snelheid uit moest wijken naar links omdat ik anders zowel mezelf als die beste man morsdood had gereden, bleef er één ding voor me over. Ik moest mijn stuur naar links omgooien bij dik 200 km/h om nog erger te voorkomen. Hierna raakte de auto in onbalans en klapte ik achteruit zeer hard de muur in. Het licht ging even uit, en toen ik bij kwam realiseerde ik me wat de gevolgen waren van deze manoeuvre en wist bijna zeker dat het einde oefening was. Eenmaal terug in de pits probeerde het 40-koppige team er alles aan te doen om de auto te repararen, maar helaas. Het was over en sluiten," verteld Van den Heuvel.

"Ondanks dat ik niks anders had kunnen doen dan op deze manier deze auto ontwijken heb ik er een rot gevoel bij. Niet zozeer voor mezelf, buiten de pijn overal in mijn lijf, maar voor al die mensen die hier al een jaar aan voorbereiding in hebben zitten. Ik wil daarom ook alle sponsoren, monteurs en alle andere steunpilaren ontzettend bedanken voor alles en op naar de volgende race. Het is niet anders, that's life!!."

9921535
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2439
2927
8593
9885139
76934
147943
9921535

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven