Afgelopen woensdag en donderdag heeft Justin Ros voor van Amersfoort Racing de ADAC Formule Masters getest in Spanje. Direct op woensdagochtend half tien de baan op. Alles nieuw, de auto, de begeleiders, de baan. De ochtend werd gebruikt om te kijken waartoe Justin in staat was. Het begeleidende team van Van Amersfoort Racing heeft Justin de hele ochtend van heel veel informatie voorzien. De eerste keer dat hij uit de auto stapte was pas om een uur of 1 om te lunchen.

 

"Zo intensief  heb ik nog nooit getest" zei Justin na afloop van de eerste ochtend sessie. "Ik ben erg benieuwd hoe dat vanmiddag zal gaan. Deze mensen weten waarmee ze bezig zijn en dat zal zich vertalen naar goede tijden in de middag."

Direct na de lunch weer de baan op. Niet om direct goede tijden neer te zetten, nee, de opdracht was, om de informatie die verzameld was, bocht voor bocht uit te proberen en te verbeteren. Aan het einde van de middag werden er nieuwe banden gemonteerd en Justin mocht van het team voor de eerste keer eens gaan proberen wat aan zijn tijden te doen. Dat lukte aardig en in die laatste sessie waren de tijden goed te noemen.

"Ik heb eigenlijk nog teveel moeten nadenken over hoe het moet. Elke bocht moest ik weer informatie van mijn " harde schijf " halen en toepassen. Ik kon nog niet vrij rijden. Wel ben ik voor vandaag tevreden en hoop na honderd ronden en een goede nachtrust morgen met de andere teams mee te kunnen komen. Vandaag zat ik er al redelijk bij, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering".


 
De volgende dag, half tien direct weer de baan op en er werden meteen goede tijden neergezet. Het team van Van Amersfoort Racing, bestaande uit Simon,Toon en Renee, waren onmiddellijk op dreef en begonnen Justin weer te voeden met informatie. De ochtendsessie duurde tot 14.00 uur.

Na de lunch betere banden, dat zich vertaalde in betere tijden en aan het einde van de middag weer nieuwe banden.  Na de laatste aanwijzingen van Renee over een bepaalde bocht, verbeterde Justin zijn ronde record en lagen de tijden bijna gelijk aan de tijden van de andere teams die daar ook aan het testen waren."Over de gehele dag zijn er 105 ronden gereden.

"Ik heb nog nooit zo intensief en zoveel achter elkaar gereden. Ik heb drie en een halve maand niet gereden en alleen maar sportschool gedaan. Mijn conditie is erg goed, ondanks deze zware  testsessie. Ik ben zeer tevreden over de resultaten en het team. Wat een goeie gasten zijn dit. Enthousiast, kundig en to the point. Allemaal heel erg bedankt voor de wijze lessen.

Vooral Frits van Amersfoort wil ik bedanken voor zijn inzet en enthousiasme en de mogelijkheid die hij mij bood om dit te mogen doen!

www.rosracing.com

9942464
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1721
4309
9883
9912942
97863
147943
9942464

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven