Jack te Braak heeft afgelopen woensdag en donderdag opnieuw getest in de Formule BMW ter voorbereiding op het Europese Formule BMW kampioenschap. Nadat de regerend Duits Kart Kampioen een week geleden nog op Imola de Formule BMW aan de tand voelde, maakte de Nederlander ditmaal op het legendarische Britse circuit van Silverstone de nodige kilometers voor het topteam van Mücke Motorsport. In de fraaie blauw witte bolide grepen Te Braak en het Duitse team zowel de eerste als afsluitende testdag aan om een goede basis set-up te vinden. Dit lukte prima ondanks aanhoudende overstuurproblemen. In een competitief deelnemersveld van 26 talenten belandde de 17-jarige coureur uiteindelijk in het middenveld. Aanstaande maandag en dinsdag vervolgt de rookie zijn testwerkzaamheden op het circuit van de Nürburgring.Met oude banden begon Te Braak aan de eerste testdag. Hij kwam redelijk op snelheid en probeerde niet alleen de afstelling van de wagen, maar ook zijn rij eigenschappen te verbeteren. Na de middaglunch vervolgde Te Braak zijn test op gebruikte banden. Daarna ging hij voor de eerste keer op nieuwe banden naar buiten, maar kwam er door overstuur in de wagen niet helemaal aan te pas. Te Braak probeerde met name de set-up van de Formule BMW te verbeteren, maar kreeg daarbij telkens te maken met downforce problemen. Ook op de volgende morgen had het team de afstelling van de auto veranderd. De inwoner uit Doetinchem probeerde daarmee zijn tijden verder aan te scherpen, maar kreeg nog steeds te maken met hardnekkige overstuurproblemen.

Daarna liet Te Braak zijn tweede set nieuwe banden onder zijn wagen monteren. In zijn vliegende ronde wist hij een snelle 1:52.4 op de chrono’s te zetten. Om zijn Michelin-banden verder te sparen voor de volgende test op de Nürburging, ging hij na slechts zes ronden weer naar binnen. Doordat het team voldoende data had verzameld en het volledige Formule BMW testprogramma had afgewerkt, keerde Te Braak weer huiswaarts.


Jack te Braak: “Als ik terugkijk op mijn Formule BMW test op Silverstone dan had er meer ingezeten. Het ging niet helemaal naar behoren, doordat ik over beide dagen continu met overstuurproblemen had te kampen. Verder heb ik geleerd dat ik nog meer aan mij rijtechnieken en rijstijl moet werken. In de karting ging alles op basis van talent en intuïtie, terwijl je in de formulewagens meer moet nadenken. Ik moet van mijn foutjes nog leren. Gelukkig gaan we binnenkort weer testen op de Nürburgring. Ik ken de baan redelijk goed en kan daar prima uit de voeten. We gaan ervoor!”

www.jacktebraak.com

12237655
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1693
4335
9228
12203410
51246
92573
12237655

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven