KS Motorsport heeft een druk maar ambitieus raceseizoen voor de deur staan. Zo zal het team actief zijn in de BTCS, de Dunlop Endurance Cup, de Dutch GT4 en zal ook een deelname aan de 24-uren van Zolder en Spa op het programma staan. Bovendien werkt het team van Koen Leyssens en Steve Vanbelingen ook aan een deelname aan het Europees GT4 kampioenschap.“Wij hebben afgelopen winter inderdaad een belangrijke stap richting een verdere professionalisering gezet”, opent Koen Leyssens tijdens de officiële presentatie van het team op het circuit van Zolder. “De beslissing om verder te groeien, is weloverwogen. Wij hebben in mensen geïnvesteerd en zijn naar een nieuw, modern atelier verhuisd en die logistieke evolutie in combinatie met onze ervaring en know-how maakt dat we nu ook voor externe partners in de autosport kunnen werken. De Britse constructeur Ginetta en JD Competition, dat twee Lamborghini Gallardo in de BGT en twee Porsche in de Dunlop Cup inzet, zijn daar voorbeelden van en een verdere groei is uiteraard niet uitgesloten.” “We houden uiteraard ook ons eigen programma”, springt Steve Vanbellingen in. “De uitgebreide voorstelling van het programma van onze klanten, laten we echter aan hen over.”

BTCS
In 2007 won KS Motorsport de titel in de BTCS en afgelopen jaar werd het team derde. Dit jaar zal er met twee BMW Silhouette S1 wederom een gooi naar het kampioenschap worden gedaan. Een van de bolides zal bestuurd gaan worden door Werner Moonens en Bert Redant. Voor de tweede wagen zijn de rijders nog niet bekend. "Het is zelfs mogelijk dat ik met verschillende rijders ga samenwerken”, legt Steve Vanbellingen uit. “Maar het zijn altijd mensen uit de omgeving van KS, met name Marnix Vandermaesen, Tom Cloet of Stephan Schrauwen. Ook Bert Longin komt ons tijdens de 12 Uur van Spa en vermoedelijk de 24 Uur van Zolder versterken.”


Dutch GT4
In het gloednieuwe Nederlandse GT4-kampioenschap zet KS Motorsport twee Ginetta G50R GT4 in. De Nederlanders Jan-Joris Verheul en Bertus Sanders enerzijds en Niels Bouwhuis anderzijds zijn de rijders voor het programma bij onze noorderburen. De teamgenoot van Niels Bouwhuis wordt volgende week bekend gemaakt. “In Nederland is het natuurlijk wat koffiedik kijken wat de ambitie betreft, want het is een totaal nieuw kampioenschap en we kennen onze tegenstand dus niet”, legt Koen Leyssens uit. “Maar we willen uiteraard zo goed mogelijk scoren en vooraan meedraaien.”

Dunlop Endurance Cup
In het Dunlop Endurance Cup betwist KS Motorsport enkele races. Het team zet één of twee Ginetta G50 R in en onder meer de 500 Km van Zolder en de Zolder 10 Hours staan op de kalender. “Hier doen we beroep op Marnix Vandermaesen en Stephan Schrauwen enerzijds en zal ikzelf met de invoerder van het Britse merk in België, Benny Smets, rijden”, legt Steve Vanbellingen uit. “Uiteraard is onze sterke prestatie van afgelopen seizoen in de Zolder 10 Hours een springplank naar nog betere resultaten.”

24 Uur van Zolder en 24 Uur van Spa
“De beide uithoudingsraces zijn voor KS Motorsport zeer belangrijk”, gaat Koen Leyssens verder. “In Zolder zetten we de beide BMW Silhouette in, omdat we in 2005 en 2006 al bewezen met zeer goede resultaten dat de wagens er bijzonder goed tot hun recht komen. We starten dan ook met behoorlijke ambitie in Zolder.”
“Spa is een ander verhaal, daar willen we met de Ginetta G50R in het vrije G2-reglement uitkomen en bewijzen dat de Britse sportwagen zijn plaats op de internationale autosportscène waard is. Natuurlijk zijn we niet in staat om de grote GT1’s te kloppen, die wagens rijden voor de algemene zege, maar winst in onze klasse en een regelmatige race zullen in Spa de targets zijn.”

De rijders van KS Motorsport voor Spa en Zolder worden later tijdens het seizoen bekend gemaakt, al zijn voor de 24 Uur van Zolder de vaste BTCS-rijders zeker al van de partij.

Ontdek binnenkort ook de nieuwe website KS Motorsport 

10040985
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2911
5265
26047
9988192
78213
118171
10040985

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven