Nobuhiro ‘Monster’ Tajima, onbetwist de ‘King of the Mountain’ en op dit moment recordhouder van de Pikes Peak International Hillclimb met een tijd van 10 minuten en 1.408 seconden, keert dit jaar terug naar de bekendste heuvel van Amerika. Met maar één doel: het breken van zijn eigen record!

‘Monster’ heeft zijn record in 2007 gevestigd. Vorig jaar vonden er op het hoogste deel van het traject wegwerkzaamheden plaats waardoor een recordtijd onmogelijk was. Het team keerde toen naar Japan terug met het gevoel dat ze ‘unfinished business’ achterlieten in Amerika en stelden zich een duidelijk nieuw doel voor 2009: sneller gaan dan wie ooit en een record neerzetten dat nog lang stand zal houden. Alleen, het is nu nog niet bekend of de wegwerkzaamheden op de wedstrijddag afgerond zullen zijn.

“Mijn laatste informatie is dat de werkzaamheden eind juni afgerond zullen zijn maar ik vrees dat het weer niet zo goed is waardoor er misschien vertraging zal optreden. En het evenement volgt kort daarna. Ik duim echter dat het allemaal gaat lukken. Vorig jaar was het niet mogelijk maar wanneer de omstandigheden dit jaar beter zijn ben ik overtuigd dat ik onder de 10 minuten zal kunnen blijven,” zegt ‘Monster’ Tajima.

Voor de komende recordjacht heeft Monster Sport de SX4 Hillclimb Special gebouwd die speciaal is ontwikkeld voor de recordpoging op de flanken van Pikes Peak. De SX4 is gebaseerd op het vorige Suzuki-model waarmee ‘Monster’ de berg heeft bestormd. De SX4 is op belangrijke punten verbeterd en tijdens eerste tests in Japan waren de resultaten veelbelovend. ‘Monster’s’ nieuwe wapen is de juiste keuze om op 19 juli in Colorado Springs, USA, aan de start te verschijnen voor de rit naar de top van Pikes Peak.

“De 2009 Monster Sport SX4 Hillclimb Special is fantastisch! Nadat ik de SX heb getest weet ik zeker dat dit de snelste auto is waarmee ik ooit heb gereden. En als alles gaat zoals gepland dan ben ik overtuigd dat ik het record kan breken,” zegt Tajima over zijn nieuwste creatie.

Deze keer krijgt ‘Monster’ Tajima in de ‘Unlimited’ divisie tegenstand van drie belangrijke, andere deelnemers; voormalig Zweeds rallykampioen en rallycross-specialist Andreas Eriksson, voormalige superster uit het WRC en vliegende Fin Marcus Grönholm en Brits rallycrosskampioen Mark Rennison. Zij nemen het tegen Tajima op voor de snelste tijd. Monster: “Ik zie uit naar de competitie met Andreas, Marcus, Mark en hun navigatoren. Het is interessant dat deze toprijders erbij zijn; goed ook voor het evenement.”

Hoewel ‘Monster’ blij is met de groeiende belangstelling, met name in zijn categorie, heeft hij toch ook een goedbedoeld advies voor zijn concurrenten. “De berg is geen plaats voor bangeriken. Het parcours is speciaal, lang en heel erg uitdagend met karakteristieke eigenschappen. Het duurt jaren voordat je je er helemaal thuis voelt. Het parcours is geen groot uitgevallen rallycrossbaan en lijkt meer op een heel lange, hogesnelheids Rally Super Special Stage met verschillende soorten wegdekken. Het traject vergt extreme concentratie en een goed geheugen voor alle bochten helpt ook aardig. De set-up van de auto is enorm belangrijk en ervaring in voorgaande heuvelklims helpt aanzienlijk. Andreas kan een specialist op ijs en sneeuw zijn, Marcus is ongetwijfeld een rallyspecialist op WRC-niveau en Mark is al twintig jaar een rallycross-topper, maar ik ben een ervaren heuvelklimmer. Ik zie ze graag op 19 juli.”

De 2009 Pikes Peak International Hillclimb vindt plaats op 19 juli op de Pikes Peak Highway, Colorado Springs, Colorado USA.
 
Specificaties - Monster Sport SX4 Hillclimb Special
Basis model - SUZUKI SX4
Chassis - Stalen spaceframe
Motorkap en spatschermen - Carbon en Kevlar composietmateriaal
Krachtbron - H27A, 2.736cc, twee turbo’s
Maximum motorvermogen - 885 pk/8.750 t.p.m
Maximum koppel - 90.5 kg-m/6.250 t.p.m
Versnellingsbak - Sequentiële zesversnellingsbak
Differentieel - Voor/achter: hydraulisch gecontroleerd
Gewicht - 1.120 kg
Afmetingen (zonder voor en achtervleugel) - L 5.300 x B 1.960 x H 1.500mm
Wielbasis -  2.818 mm

Tekst & Foto's: PR

9921638
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2542
2927
8696
9885139
77037
147943
9921638

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven