Dunlop heeft een nieuw ronderecord gevestigd op de Nürburgring. Radical Sportscars koos Dunlop-banden voor de nodige grip bij een poging om een nieuw record te vestigen voor productieauto’s. Radical Sportscars heeft het ronderecord op de Nürburgring voor productieauto’s verpletterd, toen coureur Michael Vergers de stopwatch liet stilstaan op een tijd van 6 minuten en 48 seconden. De straatlegale SR8LM verbeterde het vorige record, dat sinds 2005 ook al in handen was van Radical sinds 2005, met een bijna ongelofelijke acht seconden. Het gebeurde allemaal binnen 24 uur nadat de auto vanuit Engeland naar Duitsland was gereden, door Vergers en Roger Green van het Britse automagazine ‘Evo’.

De nieuwe Dunlop Direzza DZ03G straatlegale banden werden gebruikt om van Groot-Brittannië naar Duitsland te rijden en diezelfde set banden werd daarna gebruikt voor het vestigen van het record.

De Nordschleife van de Nürburgring in de Duitse Eifel staat bekend als de zwaarste test voor mens en machine als het op racen aankomt. In 1976 werd het circuit als te gevaarlijk bestempeld voor de Formule 1, maar de baan ging al snel een nieuwe rol vervullen als de ideale plaats voor het testen van snelle sportieve auto’s en banden.

Bij het lanceren van nieuwe supersportauto’s, gaan autofabrikanten prat op hun rondetijd op de Nordschleife. De rondetijd zegt meer dan het acceleratiecijfer of de topsnelheid, want een rondje op de ‘Ring’ bevat elke denkbare curve, heuvel en camber om de dynamische kwaliteiten van een auto tot het uiterste op de proef te stellen. Nu productieauto’s steeds sneller worden en banden in toenemende mate  meer grip bieden, komen de rondetijden alsmaar dichter bij het absolute record voor raceauto’s, in 1983 gevestigd door Stefan Bellof in een Porsche 956 in 6 minuten en 11 seconden op slicks.

Mede-oprichter van Radical Mick Hyde verklaart:  “Ik ben natuurlijk erg blij. Het record is het resultaat van het hele team. Dunlop heeft ons voorzien van uitmuntende slijtvaste trackday banden, want we hebben maar één set gebruikt om naar de Ring te rijden en het record te vestigen. We hebben bewezen dat de SR8LM niet alleen de beste auto is voor een trackday, maar dat hij ook praktisch genoeg is om ermee naar het circuit te rijden. Het is een echte productiesportauto, met geweldige prestaties, zoals we opnieuw hebben laten zien.”

De Dunlop-banden die Radical koos waren de 225/45R16 Direzza DZ03G vóór en de 255/40R17 Direzza DZ03G H1 achter. Het testprogramma werd geleid door Paul Bryant, Matthew Rees en Michael Butler van Dunlop Motorsport.

Sommige grote automerken mogen weliswaar stellen dat de Radical eigenlijk een raceauto is met een kenteken en dat het recente record van Nissan eigenlijk representatief is voor de ultieme ronde voor een auto met een dak en vier zitplaatsen, maar daar heeft Dunlop geen problemen mee: zowel de Nissan GT-R als destijds Bellof’s 956 recordauto waren eveneens uitgerust met Dunlop-banden!

Dunlop is één van de toonaangevende fabrikanten van hoge en ultrahoge prestatiebanden met een indrukwekkende staat van dienst in de auto- en motorsport. Dunlop’s enorme race-ervaring heeft geleid tot innovatieve bandentechnologieën voor normaal dagelijks gebruik. Dunlop, dat voortdurend op zoek is naar verhoging van het rijplezier, biedt  alle typen automobilisten de prestaties en de duurzaamheid van de nieuwste bandentechnologie, inclusief banden met RunOnFlat-technologie, die onder meer te vinden zijn op de BMW 1-serie, 3-serie, 5-serie en de X5.

Veel toonaangevende autofabrikanten gebruiken Dunlop-banden voor eerste montage, waaronder Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz en Porsche.

Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.nl

9923320
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1142
3082
10378
9885139
78719
147943
9923320

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven