Ter voorbereiding op zijn debuutseizoen in het Formula BMW Europe kampioenschap, zal Hannes van Asseldonk aanstaand weekend (02-04 april) eenmalig zijn opwachting maken in de Aziatische zusterserie op het circuit van Sepang (Maleisië). Hoewel de 18-jarige coureur voor de Europese serie al is vastgelegd door het gerenommeerde team van Josef Kaufmann Racing, gaat het jonge talent uit Boekel voor dit Aziatische avontuur een eenmalige samenwerking aan met het Engelse Motaworld Racing. Na een intensief winterseizoen, waarin hij veelvuldig in zijn oranje-wit gekleurde bolide getest heeft, zal Van Asseldonk het aanstaande raceweekend vooral aangrijpen om relevante praktijkervaring op te doen. Met zijn deelname aan de Formule BMW Asia is Van Asseldonk de enige Nederlander die aanstaand weekend actief is in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Maleisië.


De Formule BMW heeft zich de afgelopen 12 jaar internationaal bewezen als  een succesvolle springplank voor jonge coureurs die vanuit de karts door willen groeien naar de autosport. Op aanraden van diverse Nederlandse autosportkenners, waaronder RTL GP commentator Allard Kalff, heeft Hannes van Asseldonk eind vorig jaar besloten om in 2010 zijn opwachting te maken in de Formule BMW Europe. Vele van de huidige generatie Formule 1 coureurs - waaronder Sebastian Vettel (Red Bull Racing), Nico Rosberg (Mercedes GP), Timo Glock (Virgin Racing) en Nico Hülkenberg (Williams) - hebben ook hun eerste schreden in de autosport gezet via deelname aan dit prestigieuze kampioenschap.

Na een intensieve periode van testen, waarin Van Asseldonk onder andere al op de Formule 1  circuits van Barcelona en Monza in actie kwam, staat nu zijn debuutseizoen in de internationale autosport voor de deur. Om er 100% zeker van te zijn dat hij op straks in het weekend van 07-09 mei volledig voorbereid aan de start van de seizoensopener op Barcelona staat, heeft Van Asseldonk er doelbewust voor gekozen ook één raceweekend in de Formule BMW Asia serie mee te draaien. Op deze manier wil de tot op het bot gemotiveerde Brabander de diverse specifieke aspecten van een raceweekend in de vingers krijgen, zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van zijn prestatie in de kwalificatiesessie, de start van de race en natuurlijk het leveren van wiel-aan-wiel gevechten met andere deelnemers. Om goed beslagen ten ijs te komen, maakte de 18-jarige debutant daarom al afgelopen weekend de eerste meters op het 5,543 kilometer lange Sepang International Circuit.

Hannes van Asseldonk: “Ik kijk al enorm uit naar mijn eerste raceweekend in de Formule BMW aanstaand weekend. Tot nu toe voelt het allemaal nog aan als één groot Aziatisch avontuur, maar aanstaand weekend wil ik er natuurlijk gewoon staan! De afgelopen dagen heb ik al kennis kunnen maken met het team en circuit, wat allebei erg goed bevallen is. Met de extra ervaring die ik deze week hier op doe hoop ik straks in Europa mijn voordeel te kunnen doen. Hoewel 2010 natuurlijk een leerjaar wordt ben ik er erg op gebrand om me gedurende dit jaar zo goed mogelijk te ontwikkelen en tegelijkertijd goede resultaten neer te zetten. Hopelijk wordt aanstaand weekend een goede generale repetitie voor een succesvol jaar!”

Over Hannes van Asseldonk en Josef Kaufmann Racing
Na een gedegen en succesvolle carrière in de karts, maakt Hannes van Asseldonk (Boekel, 1992) in 2010 de overstap naar de autosport. Samen met het bewezen topteam Josef Kaufmann Racing richt de 18-jarige belofte zich in zijn debuutseizoen op het behalen van topprestaties en de ‘Rookie Cup’ titel. Het succesvolle team van eigenaar Josef Kaufmann heeft de afgelopen vijf jaar onder meer negen titels gewonnen - Formule BMW Europa (1x), Formule BMW World Finals (1x), Formule BMW Duitsland (2x), Rookie Cup (3x) en Team Trophy (2x) – en geldt derhalve als een exceptionele herkenner en ontwikkelaar van autosporttalent.

Over Formule BMW
De Formule BMW is sinds haar oprichting in 1998 één van de meest toonaangevende instapklassen voor jonge coureurs in formulewagens. Huidige Formule 1 coureurs als Sebastian Vettel (Red Bull Racing), Nico Rosberg (Mercedes GP), Timo Glock (Virgin Racing) en Nico Hülkenberg (Williams) hebben na winst in de Formule BMW in de daaropvolgende jaren de opstap gemaakt naar de koningsklasse van de mondiale autosport. Vrijwel alle zestien races van de Formule BMW Europe worden ook dit jaar in het voorprogramma van de Europese Formule 1 Grand Prix verreden. Tijdens het prestigieuze Masters of F3 evenement op Zandvoort (4-6 juni) zal Hannes van Asseldonk eveneens twee maal op Nederlandse bodem van start gaan.
11591591
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1999
2703
4702
11559826
86201
280877
11591591

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven