Hannes van Asseldonk kijkt tevreden terug op zijn Aziatische avontuur. De nieuwbakken Formule BMW coureur keerde afgelopen maandag terug uit Sepang, waar hij dit weekend voor de ogen van de Formule 1 teambazen zijn racedebuut maakte in de internationale autosport. Doel van zijn gastoptreden in de Formula BMW Asia was het opdoen van relevante raceweekend gerelateerde ervaring zoals het omgaan met de druk tijdens de kwalificatie, de start van de race en het leveren van wiel-aan-wiel gevechten met andere rijders. De 18-jarige coureur toonde zich een snelle leerling en mag zich na dit weekend op alle facetten gerust ‘cum laude’ geslaagd noemen!Met zijn debuut in de prestigieuze Formula BMW Europe klasse in het vizier, is Van Asseldonk de druk in de weer om zich optimaal voor te bereiden voor het openingsweekend in Barcelona. Zo heeft de snelle Brabander samen met zijn Josef Kaufmann Racing team de afgelopen maanden onder andere een intensief testprogramma afgewerkt op vele Europese Grand Prix circuits. Om voor aanvang van het seizoen ook de nodige race-ervaring op te doen en tevens te proeven van alles wat er in een raceweekend om de hoek komt kijken, besloot het jonge talent uit Boekel twee weken geleden in te gaan op een uitnodiging van het Engelse Motaworld Racing, om een gastoptreden te maken in de Formula BMW Asia. Net als bij de Europese hoofdklasse werd ook de race op het 5,543 kilometer lange Sepang International Circuit verreden in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix aldaar.

Gedurende het weekend toonde Van Asseldonk zich een snelle leerling die alle aspecten rondom een raceweekend snel in de vingers kreeg. Vooral in de tweede race op zondag toonde de voormalige karter zich een gewaagde tegenstander van de vaste groep coureurs uit dit kampioenschap.

… en vervolgt zijn voorbereidingen op Silverstone!

Reeds op de zondagavond na deze afsluitende race ‘racete’ Van Asseldonk alweer snel naar het vliegveld om terug naar Europa te reizen. Op het Engelse circuit van Silverstone vond namelijk afgelopen dinsdag en woensdag alweer een tweedaagse testsessie plaats voor het aanstaande Formula BMW Europa seizoen. Amper bekomen van zijn jetlag klokte hij ook hier een verdienstelijke rondetijden om de test uiteindelijk op de zevende plek af te sluiten!

Hannes van Asseldonk: “Ik kan terugkijken op een reuze interessante en leerzame ervaring in Maleisië. Voor aanvang van mijn eerste autosportrace was ik best wat zenuwachtig, maar dat ebde al snel weg nadat de startlichten uit waren gegaan. Hoewel het team en ik aardig wat technische problemen te verwerken kregen, ben ik toch meer dan tevreden huiswaarts gekeerd. Ik heb mijn spreekwoordelijke rugzak nu dan ook vol waardevolle bagage zitten die me zeker van pas gaat komen wanneer de seizoensopener in Spanje zich over een maand aandient. Nu ga ik weer ‘back to basic’. Hoewel het weer in Engeland wat achterbleef bij de tropische hitte van Maleisië, kwam ik op Silverstone alweer snel op stoom. Naast het afwerken van een volledig testprogramma oefende we ook hier racestarts en safety-car onderbrekingen en herstarts. De aankomende weken blijf ik hard doorwerken om over een kleine maand optimaal voorbereid aan de start van mijn debuutseizoen in de internationale autosport te staan!”

TIP: Volg vanaf nu ook persoonlijk Hannes van Asseldonk’s verrichtingen in zijn aanloop naar zijn debuutseizoen in de Formule BMW Europe via zijn Twitter account: www.twitter.com/hannesva
10041247
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3173
5265
26309
9988192
78475
118171
10041247

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven