Een plaats op de 1e startrij bij een van de meest interessante Europese kartingwedstrijden van het seizoen, dat is de opmerkelijke prestatie van Beitske Visser. De internationale opmars van de jonge Nederlandse is niet meer te stuiten, en dat bewijst ze keer op keer.

 

Media, teams en talentscouts volgen de vooruitgang van Beitske Visser (Intrepid / TM by Tec-Sav) met groeiende interesse. Haar topsnelheden, haar karakter en haar vastberadenheid dwingen respect en bewondering af. “Ik heb mezelf een paar doelen gesteld, en die wil ik absoluut bereiken”, aldus Beitske. “Daarom ga ik ook helemaal op in de race zodra ik het circuit op kom.”

Voor karting moet je, net als voor autoracen, maximaal betrokken zijn bij de race, wil je goed worden en misschien wel de top bereiken. De jonge Nederlandse is pas 15 jaar oud, maar ze heeft de spirit helemaal te pakken en heeft er alles voor over om te winnen. Lichamelijke voorbereiding, meetings met de technici, de beste afstelling voor de kart, ze laat niets aan het toeval over in haar categorie KZ2 (motor van 125 cc met versnellingsbak), en racet tegen piloten met veel meer ervaring. “De tweede plaats op het podium van de WSK Euro Series in Lonato eind maart was een beloning voor mijn harde werk. Ik begon dus extra gemotiveerd aan het Europees Kampioenschap”.

Beitske had nog maar drie wedstrijden gereden vóór deze Europese krachttoer op 10 en 11 april, maar ze was toch bij de snelsten tijdens de vrije trainingen. Het internationale circuit van Sarno, bij Napels, is behoorlijk pittig door de snelle bochten die kort op elkaar volgen, de haarspeldbochten en de rechte stukken. Ondanks de moeilijkheden in dit lange traject haalde de Nederlandse een scherpe tijd in de kwalificatie en werd tweede. We moesten meteen denken aan haar geslaagde pole position tijdens de Andrea Margutti Trophy, drie weken daarvoor.

“Het is zo belangrijk om in de kwalificatiemanches van pole position te vertrekken als er zoveel coureurs (75) meedoen. Anderzijds legt het ook meer druk op mijn race. Ik zat meteen in de vuurlinie en had niemand om me mee te meten! Maar het was een geweldige ervaring.” Beitske legde vervolgens een foutloze race af in de kwalificaties (met een overwinning in één manche) ondanks de vele coureurs - allemaal mannen - die haar probeerden in te halen. Helaas begon het net voor het laatste deel te regenen en ging haar hoop op een podiumplaats in rook op.

“Ik hou ervan om in de regen te racen, maar in Sarno was het lastiger omdat de grip te vlug veranderde. Ik reed heel goed in Race 1, maar toen de baan opdroogde was de afstelling niet meer goed. In Race 2 konden we de regenbanden vervangen door slicks, maar het asfalt gaf niet dezelfde grip als ‘s ochtends. De besturing werd lastiger en ik heb vooral geprobeerd om niet te veel terrein te verliezen.”

Toch was Beitske Visser heel tevreden met punten die ze scoorde met haar 11de en 13de plaats. “Ik heb een goed ritme te pakken en heb veel ervaring opgedaan”, besluit de jonge belofte.

PR

9942444
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1701
4309
9863
9912942
97843
147943
9942444

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven