Karting is geen sport voor doetjes: het vergt heel wat stuurmanschap en technische kennis. Op internationaal niveau wordt het allemaal nog veel complexer, niets is er zeker. Goede resultaten halen is één, ze behouden is een ander verhaal. In Spanje, tijdens de 3de wedstrijd van de WSK Euro Series, heeft Beitske Visser alle obstakels van deze moeilijke sport overwonnen en bemachtigde ze een plaatsje op het podium. Dat ziet er goed uit voor de rest van het seizoen!Nadat de WSK Euro Series in maart halt hield op de Italiaanse circuits van Muro Leccese en Lonato, was nu Spanje aan de beurt. Het circuit van Zuera, in de buurt van Zaragoza, is op maat gemaakt van de 125 cc-karts met versnellingsbak waarmee Visser dit seizoen racet in de categorie KZ2. "Hier halen we hele hoge snelheden, het is heel spannend. Je kan op verschillende plaatsen inhalen en ook het materiaal wordt steeds beter. De vrije trainingen gingen heel goed en ik heb het volste vertrouwen in mezelf voor de wedstrijd", aldus de snelle Nederlandse.

De officiële wedstrijd begon al bij de kwalificatie. Beitske werd 4de in haar categorie. Er stonden twee kwalificatiemanches per coureur op het programma, en de coureurs binnen één team lieten elkaar geen centimeter ruimte. Visser liet zich niet kennen aan het stuur van haar Intrepid-TM en haalde schitterende tijden in de ronde. "Ik hou van het weggevoel wanneer het rubber van de banden zich afzet op de baan en ik in de loop van de wedstrijd steeds meer grip heb".

Helaas was dit fenomeen zondag minder voelbaar door een regenzone boven een deel van Spanje. "We moesten de kart helemaal opnieuw afstellen", legt Beitske uit. "Maar er is meer dan dat voor nodig om mij te demotiveren, en ik ben helemaal klaar voor de laatste fase. In de loop van de rondes merkte ik dat ik beter werd en ik sta nu een plaats hoger dan in het begin." We mogen ook niet vergeten dat de categorie KZ2 in het peloton van de KZ1 is geïntegreerd, waarin ook de meest ervaren concurrenten uit het internationale circuit zitten. "Het is voor mij enorm motiverend om mijn eigen wedstrijd te moeten rijden te midden van de meest doorgewinterde coureurs."

Na de finale zagen we Vissers naam 2 keer in grote letters terug: ze finishte als 2de bij de KZ2's en staat in de top 10 van het algemeen klassement. "Op dit moment is de Italiaan De Conto dé man in mijn categorie. Nu heeft hij weer gewonnen, maar ik kom steeds dichterbij. Ik was trouwens ook sneller dan hij in de finale en ik wil hem zo snel mogelijk voorbij. Ik ben vastbesloten om hem te verslaan."

Momenteel zijn alle ogen binnen de internationale kartingwereld op deze vastberaden jongedame gericht. In minder dan geen tijd staat ze 2de in de WSK Euro Series, met nog 2 van de 5 wedstrijden te gaan.

PR
10019613
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1195
3480
4675
9988192
56841
118171
10019613

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven