Beitske Visser is een echte rijzende ster. De 15-jarige Nederlandse jongedame kon zich al plaatsen voor een start op de eerste rij in een Europees Kartingkapioenschap en stond al regelmatig op een internationaal podium. Visser heeft bewezen dat ze klaar is om meer dan eens te winnen van meer ervaren coureurs. Onlangs stond ze voor de derde keer op het podium in België en staat daardoor op de tweede plaats in het tussentijdse klassement van de WSK Euro Series. De hoogste podiumplaats is nu haar enige doel.

 

Als je Beitske Visser tegenkomt in een paddock zou je niet zeggen dat er achter haar tienergezichtje een geduchte tegenstander schuilt die absoluut wil winnen. Toch hoef je maar navraag te doen in het internationale kartingcircuit, haar concurrenten en de media, allen zullen je vertellen dat deze jongedame de laatste tijd behoorlijk in de spotlights staat - en dat in een sport waarin alle coureurs, wie ze ook zijn, gelijk behandeld worden. Het parcours dat Visser sinds het begin van het seizoen in de WSK Euro Series heeft afgelegd is ronduit indrukwekkend. Het lijkt wel of ze een abonnement heeft op het podium van dit kampioenschap, een kampioenschap dat al een paar jaar een echte kweekvijver blijkt voor de toekomstige toppers van de autosport. Na de races in Italië en Spanje schitterde de Nederlandse nu vlakbij haar geboorteland met haar Intrepid-TM-kart, afgesteld door het officiële Italiaanse Intrepid-team en de Franse motorenbouwer Tec-Sav.

"Van alle circuits die grote internationale wedstrijden organiseren, ken ik dat van Genk het beste. Het ligt in het noorden van België, vlakbij Nederland. Ik heb nog nooit zo gemotiveerd aan de start gestaan." Vissers wil om het beste uit zichzelf te halen is meteen in het begin van de race al zichtbaar. Ze heeft een perfecte beheersing van haar kart van 125cc met versnellingsbak, 45 pk en een gewicht van ongeveer 100 kg, en boekt een topprestatie in de kwalificatiemanches. "Voor mij is de WSK altijd een bijzondere uitdaging. Ik ben namelijk ingeschreven in de KZ2, maar we racen samen met bekende coureurs uit de categorie KZ1. En in Genk kwam ik in een van de manches als eerste over de finish, vóór alle coureurs van de KZ1 en KZ2 samen. Dus vertrok ik in de prefinale vanaf de tweede rij, net achter Europees kampioen Lammers en wereldkampioen Thonon. Ik wilde natuurlijk mijn eerste plaats in mijn categorie behouden, maar ik wilde ook mijn positie tussen de KZ1-coureurs verdedigen!"

Helaas werd Beitske aangetikt in het begin van de wedstrijd en viel ze terug naar de 20ste plaats. Haar eerste overwinning in de KZ2-categorie ging in rook op. Maar de snelle jongedame liet de moed niet zakken en kwam opmerkelijk sterk terug. In de prefinale was ze derde in haar categorie en haalde ook de snelste rondetijd en in de finale klom ze nog een plek omhoog. "Op het einde van de race kon ik inlopen op Yard Pex, de winnaar, maar hij sloot de gaten perfect en het lukte me niet om hem in te halen." Beitske werd warm verwelkomd door de toeschouwers in Genk en versterkt door deze nieuwe podiumplek haar 2de plaats in de WSK Euro Series.

PR

9921646
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2550
2927
8704
9885139
77045
147943
9921646

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven