In de altijd verraderlijke Ardennen was Jeroen van den Heuvel afgelopen weekend te gast bij Euro Magnum Racing tijdens de Alfa Romeo-Challenge. Jeroen kreeg dit weekend de Alfa Romeo 155 STW ter beschikking, de originele fabrieksauto van de race afdeling van Alfa Romeo. Een auto boordevol met hightech apparatuur en toen der tijd ontwikkeld om voor Nicola Larini het wereldkampioenschap binnen te halen.

 

"Je kan aan alles van deze auto voelen dat er duizenden uren aan research in zitten. Alles, maar dan ook echt alles is doorontwikkeld en de auto heeft ontelbare afstel mogelijkheden welke zelfs tijdens het rijden te regelen zijn", aldus Van den Heuvel. Deze unieke kans werd Jeroen aangeboden door Jeroen zijn vaste maatje in de Corvette van het GT-4 kampioenschap, Harmen van Putten. Harmen had geregeld dat alles helemaal tip en top klaar stond en het team met volle aandacht aan het raceweekend kon beginnen. Zelf ging Harmen van start in de dikke Alfa-IMSA Turbo dit weekend.

In de vrije training werd al gelijk duidelijk dat Jeroen goed kon wennen aan de Alfa en hij de smaak al snel te pakken had. "Vóór het weekend werd door iedereen al gezegd dat het eens tijd werd dat ik ooit in een Alfa moest gaan rijden en dan ook gelijk in een voorwiel aangedreven fabrieksauto. Hierna zou ik het "Alfa-virus" eindelijk wel een keer gaan begrijpen. Nou, na een rondje zat ik met een big smile in die auto en begon langzaam te vermoeden wat het team bedoelde."

Jeroen zette gelijk in zijn 1ste ronde de pole-tijd weg, een prestatie waar het team blij mee was. De 2de plaats werd op de klokken gezet door Harmen van Putten. Toen Jeroen van de 1ste plek mocht vertrekken tijdens de 1ste wedstrijd, vertrok hij te vroeg en na 2 rondjes moest de coureur een drive-through-penalty incasseren en kwam weer als 12de de baan op. Gedreven door woede trapte hij de Alfa flink op zijn staart en na een half werd hij toch nog als 2de afgevlagd. Een hele mooie 3de plek was er voor teammaat Harmen zelf. Jeroen was vooral boos op zichzelf, wetende dat het ook een overwinning had kunnen zijn.

Voor de start van de 2de race viel het water met bakken uit de hemel. Snel werd gekozen voor een regen afstelling en goede regenbanden. Helaas kon Harmen op het laatste moment niet van start vanwege een versnellingsbak defect. Gelijk bij de start passeerde Jeroen de leider buitenom in de beroemde bocht Eau Rouge en daarna heeft de Brabantse coureur de leiding nooit meer uit handen gegeven. "De eerste 15 minuten heb ik vreselijk gepust. Toen ik zag dat ik genoeg afstand had heb ik een stapje terug gedaan en heb de wedstrijd gecontroleerd en afgesloten met een geweldige overwinning. Ik wil Harmen en het complete team ook vreselijk bedanken voor een super mooi en gezellig weekend. Dit smaakt naar meer.........".

Meer foto's van het afgelopen raceweekend zijn te vinden in het fotoalbum.

9942423
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1680
4309
9842
9912942
97822
147943
9942423

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven