Beitske Visser deed dit seizoen voor het eerst mee aan de WSK Euro Series. En hoe! Ze behaalde een schitterend resultaat met haar tweede plaats in een kartingkampioenschap dat zich meet met het Europees Kampioenschap. Een meisje van dit kaliber in de categorie KZ2, dat is een primeur. Het eerste weekend van juni stond Visser op het circuit van het Italiaanse Sarno, waar zij al kennis mee had gemaakt tijdens het Europees Kampioenschap KZ2 in april. “Als je teruggaat naar een baan die je kent, heb je altijd zin om nog beter te rijden dan de vorige keer,” aldus de jonge Nederlandse. “Ik had maar één doel voor ogen tijdens deze finale van de WSK Euro Series: winnen! Ik weet dat ik het kan, zelfs al moet ik het opnemen tegen meer ervaren coureurs”.


 
Wij kunnen het niet beter zeggen: Beitske bezit de drang om te winnen die je alleen bij grote kampioenen ziet. Ze is enorm betrokken bij een discipline waar ze in uitblinkt en met het Intrepid Kart-team en motorenbouwer Tec-Sav bereidt ze zich zeer grondig voor op de wedstrijden. Bij de tijdritten behaalde Beitske de beste tijd in haar groep, de KZ2, en finishte in dezelfde tiende seconde als haar beroemde teamgenoot Lammers, die het in de KZ1 heel goed doet. Visser is gefocust op wat ze doet en toonde haar talent door twee manches in haar categorie te winnen. Toch was ze niet helemaal tevreden: ze ervoer regelmatig de druk van haar tegenstanders in het peloton. “Als ik rijd, streef ik naar perfectie en ik voelde dat het materiaal nog beter kon. In karting zit je constant in een onzekere positie die elk moment kan omslaan.”
 
En inderdaad, de zondag had weinig vrolijks voor haar in petto. “In de prefinale deed ik het heel goed in het begin van de race, maar ik raakte soms vast achter KZ1-rijders en verloor zo tijd. Want het bijzondere aan de WSK is dat de twee categorieën samen racen. Mijn rivaal De Conto kon daardoor op me inlopen. Toch had ik er vertrouwen in dat ik hem voor kon blijven.”


 
Beitske Visser was de snelste op de baan van de KZ2, maar haar tegenstander drukte zich letterlijk een weg naar voren en zo moest Beitske zich tevreden stellen met de 2de plaats in deze laatste ronde. Voor de Nederlandse had de finale háár race moeten worden. Maar dit keer duwde een concurrent haar van de baan bij een gewaagde inhaalmanoeuvre. Bij de finish kon Beitske haar teleurstelling nauwelijks onderdrukken, des te meer omdat er geen enkel strafpunt werd uitgedeeld. “Mijn tweede plaats in de WSK Euro Series kwam niet in gevaar, maar ik ben teleurgesteld omdat ik mijn doel, de overwinning, nu niet heb kunnen halen. Ik was er zo dichtbij.” Wij twijfelen er niet aan dat Beitske eind juni nog vastberadener naar Frankrijk gaat, voor de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap.

PR

9921514
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2418
2927
8572
9885139
76913
147943
9921514

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven