In Portugal verging het Beitske Visser niet zo best. De start van de WSK World Series zat vol incidenten en ging niet zoals de Nederlandse jongedame had gehoopt, maar Beitske is klaar om terug te slaan. Beitske was helemaal opgeladen na haar overwinning in één van de finaleraces van het EK KZ2 en kwam vol vertrouwen aan in het majestueuze complex in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Op dit evenement viel de 1e wedstrijd van de WSK World Series karting samen met het Wereldkampioenschap Toerwagens WTCC en Formule 2. Die werden gereden op het racecircuit dat er direct naast ligt. Daardoor profiteerde ook de WSK van de vertegenwoordigde media, inclusief de aanwezigheid van de camera’s van Eurosport.

 

Beitske voelde zich zoals altijd als een vis in het water op dit snelle circuit en zat meteen al in de kopgroep, te midden van coureurs uit een klasse hoger, de KZ1. Ze finishte veelbelovend als vierde tijdens de kwalificatie en bevestigde in de eerste manche dat ze hard kan rijden: ze zette de beste rondetijd neer. De situatie ziet er dan heel goed uit, maar verslechtert snel in de tweede manche. “Ik werd al meteen in het begin aangereden,” zegt de Nederlandse met spijt in haar stem. “Ik moest niet alleen opgeven, het team van Intrepid zag ook gelijk dat mijn chassis te zwaar beschadigd was om nog te kunnen gebruiken.”

Visser moet dus haar tweede chassis gebruiken, met andere technische eigenschappen en ze vindt niet hetzelfde evenwicht als ervoor. Het lukt haar niet om alles uit de TM-motor van Tec-Sav te halen. Toch geeft ze niet op. Ze zit nu in de achterhelft van het peloton en een podiumplaats is inmiddels buiten bereik, maar ze zet zich volledig in om voor de finale een paar plaatsen te winnen.

“De derde manche en de prefinale waren het moeilijkst. Ik heb zoveel mogelijk informatie doorgespeeld naar het team en daaruit hebben we een paar lessen getrokken waardoor we de kart voor de finale nog wat anders konden afstellen. Ik was daardoor in de finale goed op weg om zoveel mogelijk plaatsen en dus punten in te halen, maar door een technisch probleem met de motor moest ik de wedstrijd voortijdig staken. De afgelopen twee dagen heb ik veel pech gehad en ik hoop echt dat dit soort incidenten dit jaar niet meer voorkomen. Sinds het begin van het seizoen stond ik al vaak op het podium en ik ben van plan er zo snel mogelijk weer te staan.” Misschien wel tijdens de volgende race van de WSK World Series, in Millville, New Jersey, VS.

PR

10041228
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3154
5265
26290
9988192
78456
118171
10041228

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven