Na Portugal ging de WSK World Series verder in de Verenigde Staten, op het internationale kartingcircuit van Millville in New-Jersey. Opnieuw toonde Beitske nog maar eens dat ze op hetzelfde niveau staat als de beste coureurs uit de KZ2. Aan het stuur van haar Intrepid met TM-motor van Tec-Sav einigde de jonge Nederlandse op een goede 5de plaats ondanks enkele struikelpunten in de race.Voor haar 1e deelname aan een wereldkampioenschap met FIA goedkeuring,  reisde Beitske Visser naar de andere kant van de oceaan. Dit was de tweede van drie races van de prestigieuze WSK World Series, op een circuit ten zuidwesten van New York. Visser was vastbesloten om de herinnering aan de teleurstelling van de vorige race in Portimao te wissen en bewees met een vierde plaats in de kwalificaties hoe snel ze zich aan een nieuw circuit aanpast. Vóór haar stonden alleen de groten van haar categorie: meervoudig wereldkampioenen Jonathan Thonon, Marco Ardigo en Europees vicekampioen Rick Dreezen.

Beitske weet dat ze ervaring mist, maar haar snelheid op de baan is evenredig aan haar vastberadenheid. Dat bewijst ze in de manches door twee keer als derde te eindigen: een keer voor Ardigo en de tweede keer voor de Amerikaan Carlton en Dreezen. Vissers analyse van de race: “Ik heb het beste uit mezelf gehaald, al had ik het gevoel dat het materiaal nog net iets beter kon om zo nog een paar tienden te winnen.”

Inderdaad, in de prefinale lukt het haar zelfs om onder de minuut te komen. Helaas verliest ze bij de start een paar plaatsen, maar ze komt geweldig goed terug tot een zesde plaats. “Ik wilde absoluut een podiumplaats behalen in de finale, maar mijn kart presteerde niet zo goed. De baancondities waren anders en ik had niet dezelfde grip als in de prefinale. De banden gaven niet het resultaat waar ik op gehoopt had. Toch kon ik de Pool Fuchs achter me laten, en zo finishte ik vijfde.”
Met coureurs als Thonon, Carlton, Dreezen en Ardigo voor haar hoeft Beitske zich niet te schamen voor haar vijfde plaats. Ze maakte een enorme sprong in het klassement, van de 13de  naar de 7de plaats. Voor de tweede helft van het seizoen staan alle opties open en krijgt Beitske nog heel wat kansen om hogerop te komen en te bewijzen wat ze in haar mars heeft. Op dit moment is ze namelijk een van de meest veelbelovende jonge vrouwen in de autosport.

PR

10036697
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3888
3318
21759
9988192
73925
118171
10036697

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven