Op zaterdag voegt Van Asseldonk al snel de daad bij het woord, door na de start direct een aantal rijders buitenom uit te remmen in de Prima Variante. Door wat olie op de baan sneuvelen diverse rijders al in deze eerste bocht. Van Asseldonk houdt echter zijn hoofd koel en komt in achtste positie de krappe chicane uit. In de daaropvolgende ronde vecht de snelle inwoner uit Boekel zich ras op naar de vijfde plaats door onder andere Timmy Hansen en Christof von Grüningen in te halen. Halverwege de twaalf ronden tellende race promoveert Van Asseldonk zelfs naar de derde plaats wanneer Carlos Sainz en George Katsinis met elkaar in aanraking komen. In de slotfase van de wedstrijd rijdt hij zelfs nog het gat naar de twee koplopers dicht door de op-één-na-snelste rondetijd neer te zetten. Door als derde over de streep te komen, mag Van Asseldonk voor de tweede keer dit seizoen op het podium een mooie bokaal in ontvangst nemen.

 

Ook op zondag toont Van Asseldonk zijn uitzonderlijke klasse. Nadat hij (doordat er straffen aan diverse rijders zijn uitgedeeld) vanaf de zesde plek de seizoensafsluiter heeft aangevangen, ligt hij al voor de eerste bocht op positie vijf. Een foutje in de tweede ronde bij het aanremmen van de befaamde Parabolica-bocht werpt hem echter terug tot de staart van het veld. Wat volgt is een miraculeuze inhaalrace die de Nederlander bij het vallen van de vlag terug brengt naar de vijfde plaats. Als bonus zet Van Asseldonk tijdens zijn opvallende opmars door het startveld tevens de snelste raceronde neer!

Met deze twee keurige raceresultaten is de debutant dit weekend in de eindstand van het kampioenschap opgeklommen naar de zevende plaats. In het Rookie klassement sluit onze landgenoot het seizoen af als runner-up achter de Spanjaard Carlos Sainz. Van Asseldonk’s Josef Kaufmann Racing team heeft na dit weekend nog meer te vieren. Robin Frijns werd zondag kampioen, en mede door de goede optredens van Van Asseldonk heeft het Duitse team dit weekend ook met overtuiging het constructeurkampioenschap op haar naam geschreven!

“Allereerst complimenten aan Robin en natuurlijk het hele team voor het winnen van beide titels! Zelf kan ik ook terugkijken op een erg sterk weekend. Ik heb dit jaar heel veel geleerd bij het team en ben trots dat ik, mede door de goede resultaten van dit weekend, mijn steentje heb bijgedragen aan het binnenhalen van het constructeurkampioenschap. Het is altijd fijn om een seizoen op een hoogtepunt af te sluiten en dat is precies wat het team en ik gedaan hebben! Nu dit seizoen ten einde is, ga ik me vol concentreren op de vervolgstap in mijn carrière. Binnen een paar dagen zal ik met spannend nieuws naar buiten komen, dus houd mijn website www.hannes.nl deze week goed in de gaten,” aldus Van Asseldonk.

PR

9923407
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1229
3082
10465
9885139
78806
147943
9923407

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven