Christiaan Frankenhout werd vorig jaar kampioen in het Dutch GT4 Championship, de eredivisie van de Nederlandse autoracerij. Ook dit jaar strijdt de rijder uit Westzaan nog volop mee om de titel, maar tussentijds proefde Frankenhout al even aan een hoger niveau: voor het gerenommeerde Team Rosberg reed hij de laatste twee raceweekeinden van de Duitse ADAC GT Masters-serie met een Audi R8 LMS. “Een fantastische raceauto, en na deze ervaring weet ik zeker dat ik volgend jaar op dit niveau verder wil. Als het kan graag met deze Audi”, aldus Frankenhout.

 

Eind augustus kreeg Christiaan Frankenhout op de Nürburgring voor het eerst de gelegenheid om twee races voor de ADAC GT Masters met de Audi R8 LMS te rijden. Daarbij verraste hij meteen met de op één na snelste tijd in de kwalificatietraining in het sterk bezette veld. Door een aanrijding van de Duitse teamgenoot, met wie hij de auto deelde, viel Frankenhout in de eerste race voortijdig uit. In de tweede wedstrijd op de Nürburgring eindigde de regerend Nederlands GT4-kampioen als negende. Tijdens het finaleweekeinde van het seizoen op het circuit van Oschersleben eindigde hij in de eerste race als vijfde, in de tweede wedstrijd moest hij de strijd staken als gevolg van schade door een aanrijding, waarbij zijn teamgenoot eerder in de race betrokken was geweest. Op het moment van uitval reed Frankenhout op de derde positie, zodat een podiumplaats zeer waarschijnlijk was geweest.

“Al met al moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn eerste ervaringen met de Audi R8 LMS”, vertelde Frankenhout na afloop van het raceweekeinde in Oschersleben. “Het rijden met een raceauto met zoveel vermogen en zoveel neerwaartse druk door de aerodynamica was voor mij nieuw, maar het went snel. Nadat ik vorig jaar de Nederlandse GT4-titel had gewonnen, was de overstap naar de hogere GT3-klasse voor mij het doel, maar dat bleek nog niet haalbaar. Vandaar dat ik ook dit jaar weer in het Dutch GT4 Championship uitkom. Maar in de ADAC GT Masters heb ik al even aan het niveau van de GT3 kunnen proeven en ik weet nu meer dan ooit zeker dat ik hierin verder wil.”

Ook vanuit het Team Rosberg, dat naast de ADAC GT Masters ook met Audi actief is in de DTM, kwamen positieve reacties op de prestaties van Christiaan Frankenhout. “Ze vroegen meerdere malen of ik niet ook volgende week op het circuit van Zolder in België tijdens de Europese GT3-race voor ze zou willen rijden. Dat weekeinde staat voor mij echter op Circuit Park Zandvoort de finale van het Dutch GT4 Championship op het programma, waarin ik ook nog in de strijd ben om de titel, dus dat heeft natuurlijk voorrang.

Een mooi succes was er ook nog voor Audi in de ADAC GT Masters, want met het klantenteam Abt Sportsline, dat dit seizoen twee Audi’s R8 LMS aan de start bracht, werd de kampioenstitel bij de teams in de wacht gesleept. 

PR
 

9921425
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2329
2927
8483
9885139
76824
147943
9921425

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven