In de kartingwereld ontmoeten we zelden meisjes die het lef hebben om op het hoogste, internationale niveau te racen, in wedstrijden waar mannen en vrouwen op de koop toe samen rijden. We kennen er ook maar weinig die zich aan de categorie KZ2 (karts van 125cc met versnelling) wagen – laat staan dat ze zouden winnen. De Nederlandse Beitske Visser durfde de uitdaging aan met een onvoorstelbare, mentale kracht en talent aan het stuur... en sleepte dankzij haar nieuwe overwinning in Castelletto di Branduzzo de titel van de WSK Master Series in de wacht.

 

Na Siena en Val Vibrata vond de finale van de WSK Master Series plaats in Castelletto di Branduzzo, ten zuiden van Milaan. Beitske Visser toonde op dit circuit al eerder hoe snel ze is, met name toen ze bij het begin van het seizoen een poleposition veroverde in de Andrea Margutti Trophy. De Nederlandse was ook deze keer weer duivels snel. “Ik reed de derde beste tijd in de tijdtraining, maar ik wist op voorhand dat het een spannende race zou worden. Tussen de eerste vijf coureurs zat er minder dan 8/100 seconde verschil!”

Snelheid en regelmaat waren de sleutelwoorden in de manches. Zo werd Beitske drie keer tweede. “In de eerste manche duurde het enkele rondes voor het chassis echt goed begon te presteren en ik raakte pas helemaal op het einde van de race bij de leider. Ik kon hem niet meer inhalen. In de twee volgende manches verloor ik enkele plaatsen bij de start, maar klom dan elke keer op tot de tweede positie, met in beide heats de snelste ronde.”

Ze ging vol vertrouwen achter het stuur van haar Intrepid-TM zitten voor de prefinale. “Bij de start ben ik erin geslaagd om in het midden van de piste te gaan rijden, op de hielen van Celenta. Ik voelde me echt goed. Het feit dat ik nog een kleine kans had om de WSK titel te winnen, was ook een geweldige motivatie.” Beitske vond uiteindelijk een opening en nam de leiding, ondanks de druk van haar tegenstander op het einde van de race. Vastberaden om haar eerste plaats te behouden en met meer vechtlust dan ooit, legde ze in de finale een fantastisch, feilloos parcours af en won deze keer met meer dan twee seconden voorsprong. Een knap staaltje karting, dat werd zowel door het publiek als door de overige coureurs op het Italiaanse circuit beaamd. “Bij de aankomst was ik ontzettend blij met de overwinning. Maar ik heb niet alleen voor karting gekozen om te bewijzen dat meisjes hier goed in kunnen zijn. Ik wil winnen, wie mijn tegenstanders ook zijn. Mijn ambitie is om een mooie carrière te maken in de autosport.”

Beitske Visser kwam in Castelletto aan de start met een achterstand van 55 punten op Zanchetta door de tegenslag die ze in Val Vibrata had. Maar ze slaagde erin om de rangschikking in het kampioenschap in haar voordeel door elkaar te schudden. “Mijn doel dit weekend was de maximumscore te halen, met andere woorden, 65 punten, en het is me gelukt,” vertelt Beitske trots. Ze haalde exact evenveel punten als Marco Zanchetta, maar haalde twee overwinningen binnen, tegenover eentje voor de Italiaan. Daarmee won Beitske de felbegeerde titel in de eerste editie van de WSK Master Series. Een puike prestatie voor deze amper 15-jarige meid, die vastberaden is om haar talent te bevestigen tijdens de prestigieuze Monaco Kart Cup op 16 en 17 oktober.

PR

10040903
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2829
5265
25965
9988192
78131
118171
10040903

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven