Afgelopen 20 en 21 november was Beitske Visser in de Verenigde Staten voor een race met maar liefst 500 deelnemers, meer dan welke andere kartingrace in de wereld! De Supernationals, die aan zijn 14de editie toe was, is een evenement dat deel uitmaakt van de internationale kalender. Plaats van het gebeuren was de gigantische parking van het Rio Hotel in Nevada, voor de gelegenheid tot racecircuit omgetoverd. De prestige van de locatie en het niveau van de race schrokken de talentvolle Nederlandse rijdster niet af en al snel stond ze naast de snelste rijders in haar categorie, waar 39 deelnemers aan de start kwamen. Beitske bleef echter niet gespaard van de talrijke aanrijdingen en tot haar grote spijt moest ze opgeven.

 

In tegenstelling tot de meeste van haar gevaarlijkste tegenstanders, had Beitske Visser nooit eerder aan de Supernationals deelgenomen en het bijzondere traject was haar tot nu totaal onbekend. “Ik heb het afgelopen seizoen al vaak op circuits gereden die ik nog niet kende, maar ik kan me altijd in een mum van tijd aanpassen. Het is zelfs een motivatie voor me om heel snel goede tijden neer te zetten,” zegt Beitske. Zodra ze het circuit opreed, schoot de Nederlandse de top 10 in. In de derde reeks vrije trainingen zette ze zelfs de tweede beste tijd neer, een krachttoer die ze donderdag nog eens herhaalde in de laatste reeks van de dag. “Ik was heel tevreden over de vrije trainingen en het beloofde een goede wedstrijd te worden. Jammer genoeg lag de piste er de volgende dag, bij de tijdritten, iets kouder bij en waren de afstellingen niet meer perfect aan de nieuwe omstandigheden aangepast.”

Toch slaagde ze erin om met haar Intrepid-TM naar een veelbelovende zevende positie door te stoten, tussen een wereldkampioen en een Europees kampioen. In de eerste manche deed Beitske Visser de chronometer bijna op tilt slaan. “In het begin reed ik op de achtste plaats. Ik voelde dat ik sneller was dan veel van de rijders voor me, maar in Las Vegas is het nogal moeilijk om in te halen.” Toch vond ze uiteindelijk een opening. “Daarna was het te laat om bij de zes eersten te komen, ook al had ik de achterstand behoorlijk verminderd en de beste ronde van de race gereden, wat uiteraard erg bemoedigend was.”

Helaas, zaterdag zou voor Beitske een nachtmerrie worden. “In de tweede manche was ik tot de zesde plaats opgeklommen, toen een tegenstander me met vol geweld tegen de vangrails duwde en ik door vijf piloten werd aangereden. Het chassis was helemaal vernield. Het team leverde een ongelofelijke prestatie en had in minder dan een uur een nieuwe kart klaar. In het begin van de derde en laatste manche was ik weer bij een aanrijding betrokken en reed een rijder met hoge snelheid op me in. Mijn kart was weer helemaal kapot.”

Het team maakte zich al klaar om een derde kart voor Beitske klaar te maken, maar de wedstrijdleiding gaf haar geen toestemming om die te gebruiken. “Als je zo’n lange reis maakt, zoveel tijd investeert en jezelf te pletter werkt om uiteindelijk niet aan de finale te mogen meedoen, is de ontgoocheling enorm. De vangrails zijn hard als muren en niet aangepast. Veel piloten hebben trouwens om dezelfde reden als ik de finale niet kunnen rijden. Onder dergelijke omstandigheden hadden ze ons moeten toelaten een ander chassis te gebruiken.” Beitske reed verschrikkelijk goed en hoopte terecht op een podiumplaats in Las Vegas. Het eindresultaat was dan ook een echte opdoffer…

PR

9921598
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2502
2927
8656
9885139
76997
147943
9921598

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven