Na de uitstekende resultaten op het Europese Kampioenschap KZ2 van 2010, stapte Beitske Visser dit seizoen over naar de categorie KZ1 en belandde daarmee in het gezelschap van de beste en vooral de meest ervaren kartingpiloten ter wereld. Maar dat schrikte de jonge Nederlandse pilote niet af: ze liet meteen haar tanden zien en zette de snelste tijd neer in de tijdritten voor de Winter Cup. Daarna reed ze een beloftevolle race op het kartingcircuit van Lonato (Italië).

 

De Winter Cup was voor Beitske Visser de gelegenheid om zich te meten aan de piloten van wereldklasse die ze dit jaar nog vaak zal ontmoeten. Ondanks haar jonge leeftijd (op 10 maart wordt ze 16) heeft deze Nederlandse pilote al de top van het karting bereikt. Ze probeert haar doelstellingen altijd met een verbeten vastberadenheid waar te maken. “Mijn doel is te winnen, in alle omstandigheden en ongeacht het niveau van de race”, waarschuwt ze. Het moet gezegd: Beitske is in het seizoen 2010 in de KZ2-klasse veel gegroeid. Ze haalde meerdere overwinningen en de titel op de WSK Master Series.

In Lonato startte haar weekend uitstekend met een fantastische poleposition, die ze aan haar steeds vlotte, doeltreffende rijstijl te danken had. Ze weet dat haar tegenstanders, die bijna allemaal mannen zijn, haar geen cadeautjes gunnen, maar ze is bijzonder strijdlustig en zal haar huid duur verkopen. “In de drie manches ben ik alleen een keertje slecht gestart, dat geef ik toe. Maar voor de rest heb ik stevig van me af gebeten in de voorhoede, ik haalde een beste rondetijd en uiteindelijk de vierde plaats voor de prefinale. Het was toen dat er enkele regendruppels begonnen te vallen. Een piloot reed me in een van de eerste ronden aan en ik verloor veel plaatsen. Gelukkig hadden we met de slicks voor de juiste banden gekozen en kon ik weer een flink stuk opklimmen, om toch nog als tiende over de streep te komen. In de finale werd ik weer opzij geduwd door een andere piloot. Ik verloor tijd en hoewel ik nog meerdere tegenstanders kon inhalen, eindigde ik slechts 16de.” Deze Winter Cup heeft echter duidelijk gemaakt dat de KZ1-piloten in 2011 met Beitske Visser rekening zullen moeten houden!

Met Praga en Tec-Sav
Ook in 2011 blijft Beitske Visser trouw aan het Intrepid-team. Ze werd bovendien gekozen om de kleuren van Praga te verdedigen, de naam van een nieuwe chassislijn van de Italiaanse fabrikant. Opvallend is de heel verzorgde decoratie van deze lijn. Wat de motor betreft, blijft ze de vermaarde TM van de Franse motorbouwer Tec-Sav gebruiken.

Op alle fronten thuis
Voor Beitske Visser was de Winter Cup, de traditionele openingsrace van het internationale seizoen, slechts het begin van een goed gevuld competitieprogramma, want ook dit jaar volgen de wedstrijden elkaar in een duizelingwekkend tempo op. Aan het stuur van haar Intrepid-TM zal ze deelnemen aan de Wereldcup, het Europese Kampioenschap, diverse races van het WSK (Euro Series, Master Series en Champions Cup), de Monaco Cup, de Supernationals in Las Vegas en de Andrea Margutti Trophy.

PR

10041253
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3179
5265
26315
9988192
78481
118171
10041253

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven