De nieuwe speelfilm ‘Fast & Furious Fast Five’ heeft niet alleen hoofdrolspelers van het kaliber Vin Diesel en Paul Walker. Geheel volgens de Fast & Furious traditie zijn het de stunts en achtervolgingen met auto’s die de aandacht trekken. In ‘Fast Five’ staat de Chevrolet Corvette Grand Sport in de schijnwerpers. In de jaren ’60 werden er slechts vijf van geproduceerd. Tachyon Motorsport laat de auto nu onder licentie van General Motors op de circuits herleven. Ook hier speelt de Grand Sport een hoofdrol, deze keer als zeer competitieve racewinnaar.

 

In ‘Fast Five’ zien we de voormalige politieagent Brian O’Conner (Paul Walker) samenwerken met de uit hechtenis ontsnapte Dominic Toretto (Vin Diesel). Uitgeweken naar Rio de Janeiro, plannen ze een miljoenenroof met als slachtoffer de corrupte zakenman Reyes.  In ‘Fast Five’ zien we sportauto’s zoals de Ford GT40, Nissan Skyline GT-R en Chevrolet Corvette Grand Sport in actie. Tijdens de opnamen werden er in totaal 200 auto’s afgeschreven. Ook de Corvette Grand Sport komt op spectaculaire wijze aan zijn einde. Dat is even slikken voor de liefhebber…..


Tijdens de première van Fast & Furious Fast Five, dinsdag 26 april in Pathé Arena in Amsterdam, liet de Chevrolet Corvette Grand Sport met z’n zware achtcilinder sound van zich spreken. Tachyon Motorsport was met twee Grand Sports van de partij. Er was geen rode loper voor nodig om de aandacht op te eisen.

In de jaren ’60 werd de Corvette Grand Sport met maar één doel ontwikkeld: racesuccessen behalen. De Corvette Grand Sport lijkt alleen uiterlijk op de Corvette C2, het productiemodel uit de periode ’63 – ’67. Technisch is de Corvette Grand Sport een compleet andere auto, onder meer voorzien van voor die tijd revolutionaire lichtgewicht onderdelen van aluminium en magnesium.  
Helaas maakte General Motors voortijdig een einde aan het veelbelovende project. Er werden slechts vijf Corvette Grand Sports gebouwd, waarmee in de periode van 1963 tot 1967 werd geracet. Daarbij werd aangetoond dat de Grand Sport werkelijk sneller was dan de op dat moment dominante Cobra’s van Carroll Shelby.

Tachyon Motorsport pakte de draad enkele decennia later weer op. Op basis van een onder licentie van General Motors gebouwde Chevrolet Corvette Grand Sport, heeft Tachyon Motorsport de auto doorontwikkeld tot een raceauto die de goedkeur van de internationale autosportbond FIA heeft gekregen. De GTP (prototype) heeft inmiddels een FIA-paspoort gekregen. Dat betekent dat de Corvette Grand Sport van Tachyon Motorsport welkom is in vele hoog aangeschreven, internationale historische raceklassen.

Tachyon Motorsport heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met de eerste Corvette Grand Sport, in handen van Michiel Campagne die geregeld wordt bijgestaan door Allard Kalff. Momenteel wordt de tweede auto opgebouwd.

De Chevrolet Corvette Grand Sport is voorzien van een volledig uit aluminium vervaardigde 6,2 liter V8, goed voor 570 pk en 700 Nm koppel.

Meer informatie over de Tachyon Motorsport Chevrolet Corvette Grand Sport vindt u op www.grandsport.nl

9921429
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2333
2927
8487
9885139
76828
147943
9921429

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven