De laatste tijd begon Beitske Visser de hoogste trede van het podium echt te missen. Maar de Nederlandse, intussen 16 jaar oud geworden, is meer dan ooit vastberaden om haar ambities waar te maken, jaar na jaar, race na race. En dat heeft ze bewezen tijdens de wedstrijd van de BNL Karting Series in het Franse Ostricourt, waar ze weer de eindoverwinning greep in de KZ2. Met twee polepositions en drie successen in vier finales, maakte Beitske Visser (Praga-TM) op 21 en 22 mei een heel mooie beurt.

Tussen twee manches van de WSK Master Series in is Beitske niet stil blijven zitten. Ze kwam als één van de favorieten aan de start, maar overtrof alle verwachtingen en overheerste haar tegenstanders van de BNL Karting Series twee dagen lang. Toch kreeg ze in de eerste finale zaterdag een kleine ontgoocheling te verwerken. “In de kwalificatie had ik de poleposition veroverd. Ik reed een behoorlijk comfortabele race, toen mijn motor het plots liet afweten, terwijl er nog slechts drie rondes te gaan waren! Dit seizoen heb ik al bijna in elke race problemen gehad. Ik maakte me dus toch wat zorgen, ik wou niet dat deze wedstrijd met een nieuwe tegenvaller eindigde”, vertelt Beitske.

Maar het team van de Nederlandse vond een oplossing voor de volgende finales, die voor Beitske Visser bijna als een demonstratiewedstrijd verliepen. Ze sloot de eerste dag af met een spetterende overwinning in de tweede finale, met ongeveer zes seconden voorsprong op haar achtervolger. Daarnaast zette ze ook nog eens een beste ronde neer met een gemiddelde snelheid van bijna 100 km per uur.

Zondag werd een perfecte dag. Beitske Visser reed de beste ronde tijdens de warming-up en slaagde er zelfs in om haar tijd van de dag ervoor nog te verbeteren, toen ze haar tweede poleposition van het weekend binnenhaalde. “De twee finales gingen gewoon perfect. Ik had de race onder controle. Een ander positief punt is dat ik het gebruik van mijn banden goed gepland heb, in tegenstelling tot andere coureurs, die op versleten rubber reden. Ik ben echt heel blij dat ik weer gewonnen heb – en dan nog drie maal! Het seizoen is nog lang en ik ga er helemaal voor om snel weer op het podium te staan. Ik weet dat het in de KZ1 moeilijker zal zijn, want het niveau is er heel hoog, maar ik ben ontzettend gemotiveerd.” Beitske heeft aangekondigd dat ze in augustus deelneemt aan de laatste wedstrijd van de BNL Karting Series in Genk, België.

De toekomst elke dag een stap dichterbij!

De B van België, de N van Nederland en de L van Luxemburg: dat is waar de naam van de BNL Karting Series vandaan komt. De deelnemende coureurs komen dan ook hoofdzakelijk uit deze drie landen. “Het is altijd leerrijk om je met nieuwe tegenstanders te meten”, verklaart Beitske. “Ostricourt is bovendien een interessant circuit en hoewel ik een druk bezette agenda heb, was ik blij aan deze wedstrijd deel te nemen. En voor een keertje was het niet te ver van huis!” De afgelopen weken heeft Beitske inderdaad al heel Europa doorkruist, maar niet alleen voor het karting. Ze kreeg de kans om enkele veelbelovende testritten te rijden achter het stuur van een racewagen. Want ook al is de Nederlandse altijd intensief bezig met de volgende wedstrijd, ze is zich ook al volop op de toekomst aan het voorbereiden...

www.beitskevisser.com

10019415
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
997
3480
4477
9988192
56643
118171
10019415

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven