Beitske Visser kan tevreden terugkijken op haar deelname aan de laatste WSK Euro Series. In elk van de vier races moest ze het opnemen tegen de beste coureurs ter wereld, maar vaak bleek ze de snelste op de piste. Dat was opnieuw het geval tijdens de laatste wedstrijd eind juli in Spanje, waar ze in de finales respectievelijk vierde en zesde eindigde. Dankzij deze prestaties kon ze opklimmen tot de negende plaats in het KZ1-kampioenschap. Ze gaat met andere woorden voorbij meerdere reekshoofden...

Beitske Visser had maar één doel voor ogen toen ze op het circuit van Zuera verscheen: een podiumplaats halen op de laatste dag van de WSK Euro Series 2011. De Nederlandse had in elk geval de technische, mentale en fysieke capaciteiten om dat doel te bereiken. Aan het stuur van haar Intrepid-Praga chassis met TM-Tecsav motor beleefde Beitske een bijzonder intens weekend, zoals ze zelf vertelt.
“Ik checkte nog even het materiaal, schoot in de tijdrit wat laat weg en kon maar twee snelle rondes afwerken. Toch haalde ik nog de zesde plaats en dat gaf me wel moed. Maar tijdens de races is het me nooit gelukt om goed te starten. Door de hitte zat het wegdek onder het rubber en reeds bij het vertrek kleefden de chassis letterlijk aan de grond! Toen we de koppeling losten, hadden de karts moeite om uit hun startpositie te schieten. Zo verloor ik in de eerste manche enkele plaatsen en werd ik zevende, maar in de volgende manche ging het een stuk beter en eindigde ik tweede. In de Finale 1 maakte ik weer een moeilijke start. Ik was uiteindelijk nog blij dat ik van de tiende plaats, mijn positie in de eerste ronde, naar de vierde plaats kon opklimmen, derde in de KZ1. Ik was zelfs de snelste op de piste, maar de drie koplopers hadden al teveel voorsprong genomen om nog ingehaald te kunnen worden.”


“Zondag ben ik dan eindelijk goed gestart in de eerste manche. Maar omdat ik een fractie van een seconde te vroeg gestart was, kreeg ik 10 seconden straftijd, terwijl ik eerste was geëindigd en de beste ronde van de race had gereden,” vertelt Beitske met spijt. Zo moest ze vanuit de twaalfde positie vertrekken, maar dankzij enkele prachtige inhaalacties werd ze toch weer vierde – en opnieuw schreef ze de beste ronde van de race op haar naam. Hoewel ze na de twee manches slechts elfde stond, liet ze zichzelf weer van haar beste kant zien om uiteindelijk op een mooie, zesde plaats te eindigen. Een podiumplaats zat er dus niet in, maar haar bijzonder hoge competitieniveau en haar strijdlust beloven alvast veel goeds voor de Wereldcup KZ1, het grote evenement van het seizoen 2011, dat begin september in België plaatsvindt.

Gecontracteerd voor de GT in Assen!
Beitske Visser staat op het punt om een unieke ervaring te beleven. Voor het eerst in haar carrière neemt de Nederlandse plaats achter het stuur van een superkrachtige Praga R4 GT voor een wedstrijd van het Dutch Supercar Challenge. Dit evenement vindt plaats op 6 en 7 augustus op het circuit van Assen, waar de beroemde Racing Days elk jaar weer duizenden enthousiaste toeschouwers lokken.

Beitske haalt de voorpagina
Dankzij haar talent en haar resultaten is Beitske Visser in het milieu van de mechanische sporten een populaire mediafiguur aan het worden. Sinds ze bewezen heeft dat ze haar plaats op het hoogste niveau van het internationale karting verdient, werd in de pers al heel wat aandacht aan haar besteed. Momenteel staat ze op de voorpagina van het Italiaanse magazine T-Kart, met de veelzeggende titel “Wonder Visser”, uiteraard een woordspeling op de beroemde Wonder Woman!

PR

9921568
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2472
2927
8626
9885139
76967
147943
9921568

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven