Met twee prachtige races in de Super Tourenwagen Trophy heeft de Nederlander René Snel tijdens de RSG Racing Days op het TT Circuit Assen opnieuw getoond een van de snellere Nederlandse autocoureurs te zijn. In zijn Porsche GT2 wist de Abbekerker in de eerste van twee races de Fin Pertti Kuismanen ver achter zich te houden en de winst te grijpen. Kuismanen had een achterstand van veertien seconden op Snel.

In de tweede wedstrijd, het sluitstuk van het raceweekend dat werd georganiseerd door de Duitse Renn Sport Gemeinschaft (RSG) uit Hamburg, ging de winst net aan de neus van Snel voorbij. Op de streep kreeg hij klop van de Duitser Daniël Schrey uit Langenberg (D), die iets gunstiger uit de laatste bocht kwam. Met slechts eentiende van een seconde kreeg Snel het nakijken.

Het zag er overigens naar uit dat de Nederlander afstevende op zijn tweede overwinning van de dag. Snel bleef lang hangen achter zijn Finse opponent Pertti Kuismanen. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd ging de Nederlander Kuismanen voorbij. Maar daarachter kwam Schrey steeds heftiger aandringen en in de laatste tien meter werd hij geklopt.

Een ander Nederlands succes kwam op naam van Jan Bakker. De kartcoureur uit Niebert greep zondagmiddag de tweede plaats in de tweede race van de European Superkart Series. Bakker had kopstart en wist zijn leidende positie tot ronde drie vast te houden, maar moest daarna zijn Duitse collega Thomas Marggraf voorbij laten gaan. Bakker kwam slechts twee seconden later over de finish. In de eerste race, die zaterdagmiddag werd verreden, viel Bakker al na één ronde uit. De winst ging toen naar Jürgen Reinke uit Duitsland.

Zaterdag was er ook een langeafstandsrace over drie uren. In deze Dunlop FHR Langstreckencup ging de winst naar Ralf Oehme met zijn Porsche 911 ST. Op de meet had hij na drie uren een voorsprong van 26 seconden op de equipe Richrath-Pütz met hun Porsche 907.

Van Nederlandse zijde was er ook nog inbreng van de Historische Monoposto Racing, een klasse van formulewagens uit de jaren zeventig en tachtig. De eerste van de twee wedstrijden in deze categorie leverde winst op voor de Duitser Frank Grooz met de March 79V F Supervee. Kees van der Wouden uit Vught eindigde hierin als tweede. Ook de tweede race werd een prooi voor Grooz uit Stolberg. In die wedstrijd legde Van der Wouden beslag op de derde plaats.

Een race in de Youngtimer Tropy 1 leverde winst op voor de Duitser Wilhelm Vinke en de Youngtimer Trophy 2 werd een prooi voor Michael Schrey uit het Duitse Wallenhorst. Dietmar Schmidt en Bernd Küper wonnen ieder een wedstrijd in de Hankook Cup en Tourenwagentrophy.

Tekst: PR Foto: Bert van Dalen

9942285
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1542
4309
9704
9912942
97684
147943
9942285

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven