Bij je eerste deelname aan de Wereldbeker KZ1 in de finale meteen aan de leiding gaan rijden: Beitske Visser deed het en maakte dan ook een bijzonder sterke indruk op de toeschouwers daar in Genk. Een overwinning, het zat erin. Of op zijn minst een podiumplaats. De Nederlandse was in elk geval goed vertrokken om een prachtprestatie neer te zetten, tot ze in het heetst van de strijd werd aangereden. Het was een tegenvaller van formaat, die de ambitie van de meest beloftevolle vrouwelijke racer van het ogenblik doormaakte. Gelukkig haalde Beitske ook heel wat voldoening uit deze wedstrijd, één van de belangrijkste van de internationale kalender.

Beitske Visser had zich voor de Wereldbeker (2-3-4 september) in de beste omstandigheden voorbereid en was fysiek, mentaal en technisch klaar voor deze grote uitdaging. Twee weken eerder had ze op dit circuit in Genk in België al aan een manche van de BNL Karting Series deelgenomen. Ze had de situatie toen zodanig in de hand, dat ze vier overwinningen in de wacht sleepte in evenveel races. Het niveau op de dag van de Wereldbeker beloofde uiteraard een stuk hoger te liggen, daarom was Beitske best tevreden met haar zevende plaats in de tijdritten. “Na de vrije trainingen was ik er niet helemaal gerust op, maar ik denk wel dat ik de nieuwe banden goed gebruikt heb om die tijd neer te zetten.”

In de eerste manche ging ze een stap verder en won ze met verve. “Voor de tweede manche hadden we een detail bijgesteld, maar het resultaat was dat de banden teveel afsleten. Ik wou liever zeker spelen, met het oog op de prefinale.” Zo stond ze vierde op de startgrid van de prefinale. Aangezien het begon te regenen, moesten de monteurs de banden aanpassen. Ondanks deze nieuwe omstandigheden en het spiegelgladde wegdek hield Beitske stand en klom ze zelfs verder omhoog op de ranglijst, om de prestaties van de meest ervaren coureurs te evenaren.

Toen kwam het moment suprême: de finale. “Ik was uitstekend vertrokken. Na de eerste bocht reed ik al op de tweede plaats en vanaf de eerste ronde reed ik vooraan.” Het zou een verbeten strijd worden met de beste coureurs van de wereld. Rond haar – en vaak achter haar – reden meerdere Europese en wereldkampioenen. Bij het begin van de vierde ronde slaagde Beitske erin om de eerste plaats terug te winnen, die ze twee rondes eerder was kwijtgeraakt. Maar toen kwam ze klem te zitten. De twee coureurs tegen wie ze het moest opnemen, deden haar niets cadeau. Ze werd meermaals aangereden en in het gedrang raakte haar stuurinrichting verwrongen. Vanaf dan ging het snel bergaf; bij het begin van de zesde ronde moest Beitske opgeven. “Het was een enorme tegenvaller, want ik wist dat ik in staat was om er iets moois van te maken.” Toch bleef ze het hele weekend lang en onder alle omstandigheden ongelooflijk sterk en strijdlustig.

Praga, altijd hoger
Beitske Visser is de perfecte ambassadrice van het nieuwe chassismerk Praga, dat in het leven werd geroepen in samenwerking met constructeur Intrepid Kart. Net als in de finale van de WSK Euro Series in Zuera, was de Nederlandse opnieuw de snelste van de coureurs die zich hadden ingeschreven onder het Intrepid Driver Program. In Genk koos ze, samen met haar team, een uitstekende technische koers bij het afstellen van haar materieel. Daarbij mogen we ook het briljante werk van de motorbouwer, Tec-Sav, op de TM’s niet vergeten. Het beeld van Beitske Visser aan de leiding van de finale van deze Wereldbeker KZ1 zal ons ongetwijfeld bijblijven als één van de hoogtepunten van het weekend.

PR

9921401
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2305
2927
8459
9885139
76800
147943
9921401

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven