Beitske Visser laat er geen gras over groeien als het op winnen aankomt. Ze haalde alweer de zege in de twee finales in de categorie KZ1 op het nieuwe circuit van Viterbo, in Italië. Een meer dan mooie afsluiting van de WSK Master Series. Hoewel de Nederlandse het tegen enkele ervaren en heel gedecideerde tegenstanders moest opnemen, is ze er toch weer in geslaagd om kampioen te worden. De ervaring die ze de laatste maanden op het hoogste niveau van het internationale karting opdeed, blijft duidelijk vruchten afwerpen.

Nadat ze sensatie maakte op de Wereldcup KZ1, vertrok Beitske Visser weer eens naar Italië, een land waar ze geregeld komt omwille van alle grote kartingraces die er worden gereden. Deze keer was de plaats van het gebeuren Viterbo, ten noorden van Rome, voor de laatste manche van de WSK Master Series, een kampioenschap dat ze in 2010 met allure won in de categorie KZ2. "Dit jaar ben ik naar de KZ1 overgestapt. In deze reeks, die vijf meetings telt, stond het succes tot nu toe niet altijd aan mijn zijde, behalve in Siena, waar ik het bovenste trapje van het podium haalde. Maar ik heb tot het einde willen verdergaan in de hoop weer te winnen en te stijgen in het eindklassement. Bovendien is het altijd opwindend om tijdens een wedstrijd een nieuw circuit te ontdekken," vertelt de Nederlandse.

In geen tijd maakte ze zich meester van dit toch al moeilijke circuit van 1.300 meter en maar liefst twaalf bochten. Achter het stuur van haar Intrepid/Praga-TM zette ze in de testronden de op één na beste tijd neer, op zes honderdsten van de poleposition. Beitske was al van in de eerste kwalificatiemanche gevaarlijk. Terwijl ze in de volgende manche nog met een tweede plaats genoegen moest nemen, won ze met weinig moeite de Finale 1. "Samen met het team hebben we het materiaal mooi afgesteld, zodat het in de loop van de race steeds efficiënter werd. Dat heeft perfect gewerkt en ik won met vrij veel voorsprong op mijn achtervolgers. Ik reed trouwens zowel in de twee manches als in de finale de snelste ronde."

De volgende dag stond ze als favoriet aan de startlijn, temeer omdat ze deze keer de twee manches had gewonnen. Maar de Finale 2 werd moeilijker dan verwacht. "Delli Compagni startte beter dan ik en doordat ik achter een andere coureur zat, verloor ik flink wat tijd. Toen ik eindelijk tot de tweede positie kon doorstoten, zat hij al ver voorop en ik heb er bijna de hele race over gedaan om hem weer te bereiken. Op twee rondes van de aankomst zag ik plots een kans en besliste ik het erop te wagen." Na een ultiem duel, waarbij ze wiel aan wiel reden, nam Beitske Visser de leiding over en scheurde ze als eerste over de eindstreep. Bovendien mocht ze alweer alle beste rondes van de dag naast haar naam schrijven. Dankzij deze dubbele overwinning eindigde Beitske Visser tweede in de WSK Master Series in de categorie KZ1!

Van de kart naar de auto...
Beitske Visser heeft in Viterbo geen minuut verloren. Achter de schermen van haar schitterende overwinning werkten de coureur en haar team hard aan de afstelling van de nieuwe chassis van Intrepid en Praga, die binnenkort officieel goedgekeurd worden voor de komende drie jaar. "Technisch gezien is dat altijd heel interessant," bevestigt Beitske, die vastberaden is om tegen het einde van het seizoen een blijvende indruk te maken, in het bijzonder op de WSK Final Cup in Ortona eind oktober en de 15de Supernationals in Las Vegas. Ondertussen kruipt ze nog eens achter het stuur van de Praga GT1 van de Dutch Supercar Challenge, die haar in augustus in Assen bij haar eerste deelname aan een autorace al meteen naar de overwinning reed. En die prestatie zou Beitske maar wat graag herhalen op het mythische circuit van Spa-Francorchamps in België.

PR

9923300
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1122
3082
10358
9885139
78699
147943
9923300

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven