De Top Gear Final Race op het circuit van Assen vormen net als in 2010 opnieuw het toneel voor een heerlijke ontknoping van de Bridgestone Special Open Trophy. In de Endurance maken Westfield en Norma zich op om zo de eerste BeNeLux titel te veroveren. In de sprint zal iedereen tot het uiterste moeten gaan om Ko Koppejan (Radical SR3RS) van de titel te houden. Zaterdag om 18.00 kennen we de eerste BeNeLux kampioenen in de Endurance.

Endurance:
Met het circuit van Assen op het menu zouden onze Nederlandse vrienden wel eens van het thuisvoordeel kunnen genieten. Eén zaak is zeker, de eerste BeNeLux kampioen zal een Westfield of Norma zijn. Ondanks de lagere topsnelheid zijn zowel de Nederlandse als de Belgische Westfields er in geslaagd om op regelmaat een flink aandeel in de top 10 op zich te nemen. Met niet minder dan 5 Westfields in de top 10 is nogmaals bewezen dat regelmaat loont! De grootste druk rust op de schouders van Eelco Sirag en Co De Vet. Zij tellen 9 punten voorsprong op de prachtige Norma M20F van Norma Benelux. Indien Norma de endurancetitel wil meenemen naar West Vlaanderen zal minstens dienen gewonnen te worden (3 extra punten), de snelste rondetijd een must (1 extra punt) en moeten er minstens 3 andere wagens tussen hen en de Westfield van Sirag/De Vet zitten. Geen makkelijke opdracht maar: de Norma M20F is op papier wel de snelste wagen, de equipe is homogeen en de andere Norma’s en Radicals kunnen wel eens voor de verrassing zorgen . Quartier/Jamar en Daniels/Hahne, beiden op een Norma, Verheyen/Verhelst/Gitsels, Ko Koppejan, Knoll/Claeys, Carworld Motorsport, Lamster/Haane allen op Radical zullen zeker gaan voor een podium daar ook zij nog een rol van betekenis spelen voor het algemene klassement. Geen makkelijke opdracht voor de Banana’s wetende dat ook merkgenoten Budin/Lemmens - Verpoort/Dubois – Joosen/Schuybroeck nog aanspraak maken op een Top 3 eindklassement. Een heuse titelstrijd dus, moge de beste winnen!

Sprint:
In de sprint gaat het er iets minder spannend aan toe al zijn ook hier de kampioenen nog niet gekend. Ko Koppejan (Radical SR3RS) heeft aan 2 top 5 uitslagen voldoende om zijn eerste BeNeLux titel binnen te halen. Voor de plaatsen 2 en 3 gaat het er echter veel spannender aan toe. Niet meer dan 10 punten scheiden de Norma’s van Norma Benelux en Blix Motorsport van elkaar. In 2 wedstrijden, elk met 3-2-1 extra punten voor de top 3 en 1 extra punt voor de snelste rondetijd kan deze voorsprong van Blix smelten als sneeuw voor de zon. Enkele extra Nederlandse Radical teams vervoegen de sprint wedstrijden waardoor ook zij opnieuw een extra rol kunnen gaan spelen in de titelontknoping. Vergeten we de pijlsnelle Radical SR8 van Lamster/Haane niet welke we, zonder mechanische pech, zeker vooraan mogen verwachten  “ Ik kijk alvast uit naar een spannende eerste sprintwedstrijd “aldus Dries Heyman, promotor van de Bridgestone Special Open Trophy. “ Sommigen gaan hun vel zeer duur verkopen om als eersten BeNeLux kampioen te worden. Uit de reacties van de laatste dagen zal Koppejan van de eerste tot de laatste minuut zijn mooie voorsprong met hand en tand moeten verdedigen” In 2010 behaalde Patrick Lamster op dit zelfde circuit zijn eerste Belgische titel in de Saker. Nu, exact 1 jaar later spelen Lamster/Haane geen rol van betekenis voor de einduitslag het kampioenschap maar kunnen ze wel een bepalende factor spelen in de Top 3 voor de titel. Zondag om 18.00 kennen we de eerste BeNeLux kampioenen in de sprint van de proto’s.

Tekst: PR

9921528
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2432
2927
8586
9885139
76927
147943
9921528

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven