Beitske Visser heeft al flink wat ervaring in het internationale kartingcircuit, maar karting tijdens een wolkbreuk, dat had ze nog nooit meegemaakt. De race van afgelopen weekend leek eerder een zeeslag. Het strijdtoneel voor de opening van de WSK Euro Series was het circuit van Sarno, dat drie dagen lang verzoop onder de gietende regen. Het was er dan ook bijzonder moeilijk rijden. Toch slaagde dit jonge talent er in Italië in haar koers te bewaren en de Nederlandse vlag te hijsen als één van de besten van de categorie KZ1.

Beitske Visser maakte kort geleden een veelbelovend debuut in de autosport, maar dat belet haar niet om dit seizoen 2012 gelijktijdig ook haar carrière in het karting verder te zetten. De Nederlandse is van verschillende markten thuis en het maakt niet echt uit in welke discipline ze rijdt: achter het stuur is ze telkens weer verbluffend snel. Toen ze in de streek van Napels aankwam, schakelde Beitske de knop automatisch om op karting. Een week eerder was ze al te bewonderen in de eerste wedstrijd van het "BNL Karting Series" Kampioenschap in het Belgische Genk, waar ze op een schitterende tweede plaats eindigde.
In Sarno nam ze deel aan de WSK Euro Series, meer bepaald in de categorie KZ1, een selecte club van de meest ervaren en talentvolle coureurs van Europa. "Door het slechte weer was het echt een heel moeilijke race, zowel mentaal als fysiek. Doordat het zo hard regende, mocht ik geen seconde verslappen en moest ik extreem geconcentreerd blijven, want op zo'n verraderlijke piste is de kleinste fout onherstelbaar", vertelde Beitske achteraf.

Achter het stuur van haar Intrepid met een motor van TM-Tecsav, was ze 10e in de tijdrit en liet ze in de twee manches al gauw zien dat ze bij de snelsten was. Na de manches sprong ze maar liefst zes plaatsen vooruit, om de strijd verder te zetten in de Finale 1 op zaterdag. De hele race lang kon ze een goed tempo houden, zodat ze tot haar tevredenheid als vijfde over de eindstreep ging: een uitstekend resultaat, als we rekening houden met het hoge niveau van de competitie en de weersomstandigheden, die het rijden ontzettend moeilijk maakten.

Zondag was het nog altijd een hondenweer. "De piste was zo glad, dat we met het team niet de beste instellingen gekozen hebben die in een manche mogelijk zijn. Daardoor ben ik flink wat plaatsen verloren. Maar voor de Finale 2 hebben we wel de juiste beslissingen genomen en dus ook beter gepresteerd. Ik stond op de 21e plaats, maar ben uitstekend gestart en erin geslaagd om tot de negende plaats terug te komen. Uiteindelijk was het een positief weekend en heb ik weer veel bijgeleerd over het sturen in de regen."

Dankzij de resultaten in de twee finales, die ze vanuit het koppeloton perfect in de hand had, schoot Beitske Visser naar de zesde plaats van het voorlopige klassement van de WSK Euro Series. Toch zal de Nederlandse de serie niet helemaal kunnen uitrijden, want momenteel maakt ze zich weer op om met haar oneseater deel te nemen aan de volgende wedstrijd van het "ADAC Formel Masters" Kampioenschap op 4, 5 en 6 mei 2012 op het circuit van Zandvoort. Een race waar ze vast van plan is om uit te blinken...

www.beitskevisser.com

9942234
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1491
4309
9653
9912942
97633
147943
9942234

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven