Een vol raceprogramma, spectaculaire auto’s, Nederlandse successen en weersomstandigheden die toch beter waren dan van tevoren werd verwacht: het eerste ADAC Masters Weekend op Circuit Park Zandvoort kende een geslaagde première. Vooral de successen van de Nederlandse coureurs Jeroen den Boer en Simon Knap, die met hun BMW Z4 GT3 van het team DB Motorsport de tweede ADAC GT Masters-race op hun naam schreven, en Beitske Visser, die de derde wedstrijd in de Formule ADAC won, trokken volop aandacht. Ook voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing waren er successen: alledrie de coureurs van het team, de Zandvoorter Dennis van de Laar en de beide Oostenrijkers Lucas Auer en René Binder, behaalden een podiumplaats in de ATS Formule 3 Cup.

Na de seizoensstart, eind maart op het circuit van Oschersleben, was het evenement op Zandvoort het eerste optreden van het seizoen voor het ADAC Masters Weekend buiten Duitsland. Het evenement, georganiseerd door Circuit Park Zandvoort en de Duitse MSC Langenfeld, al jaren een vertrouwde partner op het Nederlandse circuit, vormde het eerste optreden op Circuit Park Zandvoort voor de ADAC GT Masters, de Duitse ATS Formule 3 Cup en de Formule ADAC. Alleen de ADAC Procar-toerwagenserie was in het verleden onder een andere naam al eens eerder op Zandvoort te gast. Voor coureurs, teams en organisatie was het een geslaagde kennismaking: niet alleen het karakteristieke 4,3 kilometer lange circuit viel goed in de smaak, ook de locatie aan de Noordzeekust en het sfeervolle centrum van Zandvoort met zijn vele uitgaansmogelijkheden werden positief ontvangen.

Omgekeerd kregen de Nederlandse autosportliefhebbers een spectaculair programma voorgeschoteld met een mooie mix uit GT’s, formulewagens en productiewagens. “We zijn bijzonder tevreden met het eerste ADAC Masters Weekend op ons circuit”, verklaarde Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort. “We hebben mooie races in diverse klassen gezien, waarbij ook diverse Nederlandse deelnemers en teams successen hebben behaald. Duitse autosportevenementen hebben op Circuit Park Zandvoort al een geschiedenis van vele tientallen jaren, en met dit eerste ADAC Masters Weekend is hieraan een mooi nieuw hoofdstuk toegevoegd.”

Naast de vaste klassen uit het pakket van het ADAC Masters Weekend zorgde ook de Supercar Challenge met twee races voor volop spektakel. Het volgende evenement op Circuit Park Zandvoort is de State of Art Historische Zandvoort Trophy op 19 en 20 mei. Tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op 26 en 28 mei komen de klassen uit het Dutch Power Pack weer in actie op Circuit Park Zandvoort.

Uitslagen en standen zijn te vinden op www.adac-gt-masters.de, www.adac-formel-masters.de, www.formel3.de, www.adac-procar.de en www.supercarchallenge.nl

9942260
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1517
4309
9679
9912942
97659
147943
9942260

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven